Guvernul de la București, trimis acasă – Suedia nu va iniția un vot pentru Schengen fără un acord cu Austria și Olanda

best auto leo vaslui

Eșec major pentru diplomația română. Reprezentantul permanent al Suediei la Uniunea Europeană, Lars Danielsson, a cărui țară a preluat președinția rotativă a Uniunii de la 1 ianuarie, a declarat că nu va iniția un vot privind admiterea Bulgariei și României la Schengen în Consiliul UE până la încheierea unui acord cu ţările care s-au opus aderării celor două state.

În decembrie anul trecut, Austria și Olanda au blocat admiterea Bulgariei și României la Schengen. Ambele țări se opun aderării Bulgariei, iar pentru România doar Austria se opune. Pentru a se ajunge la un acord în această privință este necesară unanimitate din partea țărilor membre. 

Liderul PSD Marcel Ciolacu s-a făcut de râs când i-a transmis o scrisoare oficială cancelarului austriac, Karl Nehammer, în care a subliniat că România şi românii merită să facă parte din spaţiul Schengen şi l-a invitat pe acesta în ţara noastră.

Politicul tratează cu prea mare ușurință eșecul Schengen, iar acest lucru se vede și din declarația președintelui.

Iată ce a spus Klaus Iohannis: „Consiliul European din februarie nu va avea pe ordinea de zi chestiunea Schengen. După părerea mea, este oricum prea devreme. Nu mă aștept să se rezolve problema abordării austriece și problema abordării olandeze față de Bulgaria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.