Haznaua cu buclucDe câteva săptămâni, lumea bate localitatea în lung și lat cuprinșă de febra haznalei. Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 714 din 26 mai 2022, proprietarii de fose septice au obligația de înscriere în Registru “în termen de 120 de zile de la conectarea incintei la sistemul de colectare și/sau epurare a apelor uzate”. Deci cetățenii care nu sunt racordați la canalizare, sunt obligați să-și facă fose septice, iar cei care au deja una trebuie să o declare la primărie la “seful cu haznale”, altfel riscă amenzi de mii de lei. După luarea în evidenta, cetățeanul trebuie să încheie un contract cu o firma de vitanjare. Nu știm de ce o fi necesar asta! Doar nu s-o vinde rahatul eludând tva-ul. Bun moment și-au mai ales cu reglementarea! Acum când omul nu mai are după ce bea apa, hop și voi cu povestea hazanalei. La așa foame ce vine, v-ați gândit că astea n-or mai de folos? Dar să lăsăm astea. Mergem spre o lume mai civilizata, nu? Și iaca așa s-au tulburat apele comunitatilor la propriu și la figurat. Toți aleargă disperați să declarea “groapa” cu pricina. Dar jumătate de populație își duce traiul în mediul rural unde sase din zece gospodarii au WC-ul în curte. Cum vor obliga autoritățile cetățenii, să facă investiții de genul ăsta, tare suntem curioși!

  • Bade Gheorghe, cu părere de rău, trebuie să sigilam “groapa” unde iți faci nevoile, că nu îndeplinește condițiile europene de mediu.
  • Auleu, dragul moșului, da eu și cu baba unde ne mai ducem afara?
  • Nu stiu bade, nu-i treaba mea! Daca rupi sigiliul ai de-a face cu legea!
  • Vai de mine domnule, la toate m-am gândit, dar una ca asta nu mi-a trecut prin cap. Noi lucrarăm cu CAP-ul, toată viață am dus greul. Acu c-am îmbătrânit, văd că-i rău să fii tâmpit!
    Și uite așa, merge zvonul în sat, că se interzice mersul la “buda clasica”.
    Ce le rămâne dragilor concetățeni? Să-l arunce în drum? Sau să-l depună în fata la UAT? Cel puțin, până vor avea bani, să se conformeze. De canalizare nu-i vorba încă, nici în multe suburbii, daramite la Poplaca unde-o înțărcat mutu iapa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.