În Parlamentul de la Chișinău s-a scandat frenetic „Jos vama de pe Prut”! Igor Grosu: Trebuie pregătite lucrurile


Ziua Națională a României a fost sărbătorită și în Parlamentul de la Chișinău, inclusiv prin scandarea „Jos vama de pe Prut”, relatează Deschide.md.

Președintele Parlamentului de la Chișinău a transmis un mesaj cu ocazia sărbătorii naționale a românilor.

„Astăzi, 1 decembrie, de Ziua Națională a României, mulțumim, dragă Românie, pentru toate lucrurile frumoase pe care le-ai făcut și pe care le vom face împreună. Ultimii doi ani, cu crize peste crize, ne-au arătat cine ne este prieten adevărat și cine nu. Și noi o spunem de fiecare dată cu voce tare, nu în șoaptă, cum o făceau alții: mulțumesc, România, pentru sprijinul dezinteresat, pentru școli și grădinițe, pentru donații, pentru gaz, pentru lumină, în specială în această perioadă complicată, pentru că putem reuși în mod practic să ne conectăm la Europa. Vom munci în continuare împreună pentru ca cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului să trăiască în pace și bunăstare. La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!” a declarat Grosu.

Scenele cu-adevărat uimitoare au avut loc imediat după, atunci când în fața parlamentarilor au venit Liceului Teoretic Româno-Francez ”Gheorghe Asachi” din Chișinău, care au interpretat piesa ”România Mea”, după care au scandat minute în șir:

„Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească,


Ardealul, Moldova și Țara Românească!Jos vama de pe Prut, jos vama de pe Prut!”

Răspunsul lui Grosu nu s-a lăsat mult așteptat.

„Mesajul l-am înțeles, trebuie inițiativă legislativă, trebuie pregătite lucrurile” a declarat șeful legislativului. Deputații PAS au aplaudat frenetic și le-au dat flori copiilor și profesorilor de la Liceului Teoretic Româno-Francez ”Gheorghe Asachi”. Socialiștii însă, nu s-au ridicat în picioare.

Aceste scene dau tărie informațiilor venite de la Chișinău, recent, care afirmă că liderii moldoveni au cerut Unirea Basarabiei cu România.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.