În perioada 4-6 mai, la Arad, va avea loc a III-a ediție a Forumului Economic Internațional

best auto leo vaslui

În perioada 04-06 mai 2023, se va desfășura la Arad a treia ediție a Forumului Economic Internațional cu tema ”Relansarea dezvoltării și cooperării”.

Patronatul Național Român, filiala Arad, în parteneriat cu Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Radio Timișoara, Universitatea Aurel Vlaicu și Centrul Interregional de Advocacy și Diplomație Chișinău, Republica Moldova organizează în perioada 4 -6 mai 2023, la Arad, Ediția III-a a Forumului Economic Internațional cu tema ”Relansarea dezvoltării și cooperării”.

Evenimentul își propune să susțină intensificarea dezvoltării economice și îmbunătățirea cooperării între întreprinderile mici și mijlocii din România, Moldova și țările partenere. Urmărim creșterea competitivității acestora, prin crearea unei platforme de discuții între reprezentanții sectorului IMM-urilor din aceste state.

Ediția din acest an a Forumului Economic Internațional de la Arad va fi complexă, fiind destinată atât antreprenorilor cu experiență, cât și celor aflați la început de drum, în căutarea unor strategii eficiente de business. Ea se adresează atât IMM-urilor din regiunea transfrontalieră, cât şi instituţiilor şi organizaţiilor care sprijină activitatea acestora. Forumul își propune să ofere o platformă  pentru discutarea problemelor şi perspectivelor  promovării oportunităților de afaceri din România, dar și pentru a crea legături între companii din România și din alte state, în vederea demarării unor proiecte comune.

Forumul Economic Internațional ”Relansarea dezvoltării și cooperării” pleacă de la premisa că, în prezent, este necesară asigurarea normalității și eficienței în viața economică, instituțională și culturală în urma pandemiei din perioada 2020-2022, cu atât mai mult în contextul tensiunilor internaționale actuale. Această normalitate depinde acum de factori interni, dar și de situația internațională.

Societățile actuale prezintă în continuare crize. Pandemia din 2020, cu implicațiile ei, a antrenat o „criză sanitară” a cărei rezolvare cere încă timp. Dificultățile majore în alimentarea cu energie a industriei, la costuri rentabile și a locuințelor, la prețuri accesibile, țin de „criza energetică”. Se adaugă o „criză economică” – industrii întregi (turismul, transporturile, rețeaua serviciilor pentru public) au fost afectate, s-au dizolvat numeroase firme mici, șomajul este în creștere, dar lipsește forța de muncă în domenii vitale, prețurile au scăpat de sub control, datoria publică este tot mai mare. Este nevoie de finanțări sporite ale investițiilor.

 

Ducând la capăt descrierea a ceea ce se petrece, se poate spune că ne aflăm, de asemenea, într-o „criză internațională” și în alte crize. Divergențele în spațiul internațional întrec acum cooperările.

Forumul ”Relansarea dezvoltării și cooperării” – prima reuniune consacrată din România dedicată identificării soluțiilor de a ieși din crizele amintite și intensificării dezvoltării și cooperării și una dintre primele pe plan internațional – își propune să identifice căi pentru a face față crizelor amintite și pentru a le depăși. La reuniune sunt invitați specialiști în politici publice, tehnologii, industrie și agricultură, finanțe, educație și relații internaționale.

Forumul Economic Internațional de la Arad va avea loc în perioada 4-6 mai 2023. Reuniunea va consta în prezentarea de analize (fiecare speaker având la dispoziție 15-20 de minute), urmată de intervenții și dezbateri. Scopul fiecărei jumătăți de zile este formularea unor soluții practice pentru depășirea crizelor.

Forumul Economic Internațional ”Relansarea dezvoltării și cooperării” va avea următoarea desfășurare:

Joi – 4 mai 2023

13.00 Sosirea participanților

 Vineri – 5 mai 2023

 9.00   Deschiderea reuniunii

 10.00 -11.30 Criza economică și oprirea ei

 11.30 -13.00 Criza sanitară și oprirea ei

 13.00 -14.30 Prânz

 14.30 -16.00 Criza energetică și oprirea ei

 16.00 -17.30 Criza internațională și soluția optimă pentru România

 17.30 – 19.00 Înființarea platformei de cooperare a IMM-urilor. Discuții

  Sâmbătă – 6 mai 2023                            

 9.00 -11.00 Dezvoltarea României actuale. Probleme și proiecte

 11.00 -12.00 Concluzii și închiderea Forumului Economic.

Vă invităm cordial să participați la ediția a III-a a Forumului Economic Internațional.

Vă rugăm să confirmați participarea via e-mail patronatulnationalroman.arad@gmail.com sau la tel. 0767-539-931, 0751-066300

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.