Iohannis, despre Schengen: Nu vreau să legăm discuția de o anumită dată / Vom face acțiuni comune cu Bulgaria / A nu se confunda migrația cu Schengen

best auto leo vaslui
Sursa foto: BEN BORG CARDONA / AFP

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Bruxelles, înainte de reuniunea Consiliului European, că una dintre teme va fi protejarea granițelor externe ale UE șia subliniat că nu trebuie confundate migrația și Schengen, deși există state membre care fac astfel de legături.

Președintele Iohannis a precizat că nu vrea să lege discuția privind aderarea la Schengen de o anumită dată, pentru că aceasta este influențată de multe chestiuni, inclusiv de unele chestiuni interne ale unor state.

Klaus Iohannis a menționat că România va avea acțiuni comune cu Bulgaria pe tema Schengen și că, în acest sens, va face o vizită la Sofia în următoarele săptămâni.

„România nu este sursă de migrație și nu este țară de tranzit, noi știm să ne protejăm granițele, însă problema e una europeană și noi vrem să participăm pentru a găsi cele mai bune soluții. Suntem deschiși să colaborăm cu Comisia Europeană pe un proiect pilot care va veni să verifice mai rapid anumite proceduri”, a mai spus șeful statului.

„A nu se confunda migrația cu Schengen. Schengen se referă la o libertate de circulație a cetățeanului european, iar când vorbim de migrație ne referim la proceduri pentru persoanele care vin din afara UE. Că există state care fac o legătură, am luat act și și de aceea vrem să contribuim la rezolvarea acestei probleme”, a subliniat Klaus Iohannis.

Sursă:g4media.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.