Ionuţ Stroe, după ce George Simion a fost la canalul Bâstroe: Interesul României e călcat în picioare de un parlamentar român etalon al extremismului autohton. Încearcă manipulări extrase din propaganda rusă

best auto leo vaslui

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a precizat despre liderul deputaţilor AUR care a fost miercuri pe canalul Bâstroe pentru a filma navele ucrainene din acea zonă, că astfel acţiuni calcă interesul României în picioare. Liberalul a adăugat că Simion este „un parlamentar român etalon al extremismului autohton” şi încearcă, „cu manipulări extrase din propaganda rusă, să paraziteze o temă referitor la care Ministerul de Externe Român şi Comisia Europeană s-au pronunţat, cu calm şi cu fermitate”.

„Societatea românească are zilele acestea încă un exemplu îngrijorător despre cât de periculos şi alunecos se duce războiul hibrid dictat de Rusia în regiune. Utilizarea temei canalului Bâstroe, de către politicieni şi aşa zişi influenceri, cu scopul de a învrăjbi cetăţenii din România şi Ucraina este inadmisibilă. Mai ales că ea vine într-un context în care toate statele democratice, inclusiv România, au dat un răspuns de unitate şi determinare în a ne opune Rusiei invadatoare. Reacţiile anti-ucrainene şi circul care a fost dus la extremă de George Simion, nu vin întâmplător acum, când preşedintele american Joe Biden se află la Varşovia împreună cu preşedintele Klaus Iohannis, într-o întâlnire la nivel înalt în formatul Bucureşti 9”, a scris Ionuţ Stroe, miercuri pe Facebook.

Acesta a adăugat că partide precum AUR încearcă să manipuleze tema legată de canalul Bâstroe, iar acest lucru nu trebuie trecut cu vederea şi catalogat doar „circ politic obişnuit”.

„Există, însă, o limită în toate şi aceea este, până la urmă, interesul României, călcat în picioare azi de un parlamentar român etalon al extremismului autohton. Acesta şi colegii săi de război hibrid, unii chiar din alte partide, încearcă, cu manipulări extrase din propaganda rusă, să paraziteze o temă referitor la care Ministerul de Externe Român şi Comisia Europeană s-au pronunţat, cu calm şi cu fermitate. Tema este deja în grija experţilor şi va fi lămurită cu date şi cifre. Însă ura faţă de ţară vecină, pe care încearcă să o alimenteze conservele deschise ale Moscovei, folosind cazul Bâstroe, nu trebuie trecută cu vederea doar sub numele de «circ politic obişnuit», pentru că ea serveşte războiului în care se pierd vieţi omeneşti”, a conchis Stroe.
Liderul deputaţilor AUR George Simion a postat pe pagina sa de Facebook un video în care apare ân zona canalului Bâstroe. Liderul AUR l-a acuzat pe prim-ministrul Nicolae Ciucă de faptul că ştie, încă din luna aprilie a anului trecut despre dragarea canalului, însă a ţinut ascunsă informaţia pentru a nu îi deranja pe partenerii internaţionali ai României.

„De peste opt luni Guvernul ştia de operaţiunile de adâncire efectuate de Ucraina. Premierul Ciucă ştie, încă din luna aprilie a anului trecut, despre dragarea canalului Bâstroe, despre operaţiunile de adâncire. Nu au spus nimic pentru că aşa li s-a transmis din partea partenerilor noştri internaţionali. MAE n-a făcut nimic, domnul trabucel (Bogdan Aurescu – n.r.) nu mişcă deloc în interesul românilor. În război ca în război. Nu mai contează floră, faună, rezervaţie naturală, UNESCO. Unii spun – dar nu eşti destul de vocal. Sunt în opoziţie. Mai mult nu putem face. Trebuie făcute mai multe lucruri şi pentru Munţii Carpaţi, şi pentru Delta Dunării, şi pentru oricare român, oriunde s-ar afla el. E de datoria noastră să luăm atitudine când astfel de cazuri se întâmplă”, a precizat George Simion pe filmarea postată pe reţeaua de socializare.

Sursă:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.