Ipocriții

best auto leo vaslui

Toți vedeți cum “hoțul Virgil” i-a câte-o gură de electroni dimineața, face puțin gargară și apoi îi vomită la stăpâni pe gratis. Azi așa, mâine așa, până i-a îngrășat pe samsari și ne-a subțiat pe noi toți. Ce-i drept în aceeași oală sunt și ceilalți: cei ce au reglementat, care au aprobat și promulgat legislația liberalizării cu orice preț a costului energiei. Ce-i drept după gargara asta populația, care plătește sub un leu pe kwh nu prea simte direct creșterea prețului la”electron” pentru că statul s-a angajat să compensează până 01.04.2023 prețul ce depășește 0,8 lei pe kwh. De exemplu azi prețul la energie este 4,9lei kwh iar statul plătește din bugetul nostru diferența de 4,10 lei pe kwh. Între timp ce toți ceilalți consumatori inclusiv autoritățile publice, firmele, industria plătesc prețul întreg, urlă că se scufundă, adică produsele lor sunt mai scumpe decât a altora, vânzările scad, dau oamenii afară și închid porțile fabricilor. Când acestea își vor pune lacătul pe ușă, ți se va da interzis la servici pentru că secta kilowatului nu permite. Atunci vei ajunge la căpșuni, sparanghel, și altele pentru că trebuie să-ți întreții familia. Când vei crede că-i mai bine, ai să afli că guvernul nu mai compensează kilowatul și trebuie să trimiți mai mulți bani acasă, că s-a scumpit “electronul” de 5 sau 10 ori și în loc de 100 lei la energie electrică trebuie să plătești 500-1000, că nimeni nu știe unde se oprește. Dacă industria devine necompetitivă și parte importantă da faliment sau se relochează în altă țară, statul nu mai are bani de pensii, alocații, pentru spitale, școli, etc. Cu sparanghelul în gură și cu ochii bulbucați vei primi atunci altă veste, că prețurile au mai crescut acasă, școala trebuie plătită, în spitalele e mai rău, etc. Și trebuie să muncești iar mai mult și mai mult, până când te vei prăbuși la propriu pe plantație.

Deja, guvernul zice că prețul a urcat prea mult și că nu mai sunt bani. Până la sfârșit de an are nevoie de 40 de miliarde lei pentru compensări. FMI-ul pe de alta parte spune că trebuie să dispară aceste ajutoare pentru că numai astfel populația vă face economie. Întrucât în Spania prețul este de patru ori mai mic, înțelegem că se poate dacă sunt bărbați la conducere, care să-i taxeze pe samsari.

Când vă cădea compensarea vom fi loviți puternic. O familie de 4 persoane într-un apartament cu 2 camere, ar putea plati lunar 700 lei pe energie, la care se adaugă 1000 lei pe gaz, plus preturi ridicate la alimente și celelalte produse și rate dublate la banca, în condițiile în care toate veniturile stagnează. Să mai trăieșți atunci, dacă-ți da mâna, cu salariile din România!

Ei, în concluzie statul de drept care a fost promis, a ajuns eșuat iar până la faliment măsurați, cât mai este. Nasol, nu-i așa? Strategia guvernului ar fi să lase economia să se ducă “la pădure”. Se pare că prostia e direct proporțională cu prețul curentului electric, care la noi este cel mai mare din Europa.

Adel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.