ISW: Ambițiile imperialiste ale lui Putin, dincolo de Ucraina, sunt clare

best auto leo vaslui

Ambițiile imperialiste ale lui Vladimir Putin dincolo de Ucraina au devenit clare în urma consolidării puterii sale în Belarus, a declarat think-tank-ul american Institutul pentru Studiul Războiului, citat de BBC.

Kremlinul a oficializat 80% din acordurile de uniune cu Belarus, care erau blocate de mai bine de două decenii, a confirmat ieri președintele său, inclusiv armonia fiscală și vamală.

Institutul pentru Studiul Războiului (Institute for the Study of War – ISW) a declarat că aceasta este o dovadă a lipsei de viziune a Occidentului cu privire la progresele strategice lente ale Moscovei din 1999, Rusia folosindu-se acum de vecinul său pentru a-și spori forțele.

„Occidentul ignoră uneori activitățile lui Putin care par triviale, dar [aceste] activități aparent triviale care zboară sub radar sunt esențiale pentru câștigurile strategice ale lui Putin pe termen lung.”

Ieri, președintele belarus Alexander Lukașenko a declarat că țara va produce avioane de atac la sol și piese de camioane pentru armata rusă.

ISW a adăugat: „Kremlinul ar putea rechiziționa fabricile belaruse și să le retehnologizeze pentru a produce materiale critice de care are nevoie armata rusă.”

Forțele rusești au folosit deja terenuri de antrenament din Belarus pentru a antrena trupele rusești, a precizat ISW. De asemenea, această țară a fost folosită ca rampă de atac pentru avioanele rusești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.