Joe Biden, nemulțumit că Beijingul vrea pace în Ucraina: Putin aplaudă planul, deci cum ar putea fi bun?

best auto leo vaslui

Președintele american, Joe Biden, a declarat că „nu este rațional” ca China să negocieze rezultatul războiului din Ucraina, întrebat despre planul de pace al Beijingului pentru acest conflict.  „Ideea că China va negocia rezultatul unui război care este un război total nedrept pentru Ucraina, pur și simplu nu este rațională. Putin îl aplaudă, deci cum ar putea fi bun?”, a declarat vineri Biden pentru ABC News, potrivit The Guardian, relatează Mediafax.

China a cerut vineri o încetare a focului și discuții de pace între Ucraina și Rusia, oferind o propunere în 12 puncte pentru a pune capăt luptelor. Planul Chinei îndeamnă ambele părți să fie de acord cu o dezescaladare treptată și avertizează împotriva utilizării armelor nucleare.

Volodimir Zelenski a salutat cu prudență planul de pace al Chinei pentru a pune capăt invaziei Rusiei în Ucraina, dar a declarat că acesta ar fi acceptabil doar dacă ar duce la retragerea trupelor lui Vladimir Putin din toate teritoriile ucrainene ocupate.

Reacția Ucrainei

Președintele ucrainean a declarat că „vrea să creadă” că Beijingul este interesat de o „pace echitabilă”. Acest lucru însemna să nu „furnizeze arme Rusiei”, a spus el, adăugând: „Fac tot ce pot pentru a împiedica acest lucru să se întâmple. Aceasta este prioritatea numărul unu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.