Joe Biden vine în Europa și va participa la o întâlnire B9 (București Nouă) în Polonia. Vladimir Putin se va adresa poporului rus în aceeași perioadă

best auto leo vaslui

Președintele american Joe Biden a confirmat vizita în Europa în perioada 20-22 februarie 2023, la aproape un an de la invadarea Ucrainei de către Federația Rusă.

Președinția Statelor Unite ale Americii va participa la o întâlnire în formatul B9 (București 9).

„În perioada 20-22 februarie, președintele Joseph R. Biden se va deplasa în Polonia. Se va întâlni cu președintele Poloniei, Andrzej Duda, pentru a discuta despre cooperarea noastră bilaterală, precum și despre eforturile colective de susținere a Ucrainei și de consolidare a capabilităților NATO în sensul descurajării.

Se va întâlni cu liderii din Formatul București Nouă (B9), un grup de aliați de pe flancul estic, pentru a reafirma susținerea fermă a Statelor Unite pentru securitatea Alianței“, a anunțat Președinția SUA într-un comunicat.

„Președintele SUA va face declarații înainte de marcarea a un an de la invazia brutală și neprovocată a Rusiei în Ucraina, abordând modul în care Statele Unite au mobilizat lumea pentru susținerea poporului Ucrainei, în acțiunile de apărare a libertății lor și a democrației, abordând ți modul în care va continua să fie alături de poporul Ucrainei cât timp va fi nevoie“, mai precizează președinția de la Washington.

De asemenea, pe 21 februarie 2023, Vladimir Putin va susține un discurs în fața Parlamentului Federației Ruse. Dmitri Peskov a spus că președintele rus se va referi la „situația actuală“, inclusiv în domeniul economic și social, conform BBC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.