Justiția este blândă cu fostul baron PSD Niculae Badalau – Acesta iese din arest și rămâne sub control judiciar

best auto leo vaslui

Curtea de Apel Bucuresti a decis eliberarea fostului baron PSD Niculae Badalau din arestul preventiv si plasarea acestuia sub control judiciar. Decizia este definitiva, au declarat surse judiciare.

Fostul senator PSD Niculae Badalau, vicepresedinte al Autoritatii de Audit a Curtii de Conturi, a fost arestat preventiv, in 28 noiembrie 2022.

Procurorii DNA il acuza pe Niculae Badalau ca, in zilele de 9 august 2022 si 19 noiembrie 2022, i-ar fi pretins unui primar de comuna sa atribuie un contract de peste 7 milioane de lei unei societati administrate de o ruda a sa. In schimbul acestui „serviciu”, inculpatul ar fi promis ca va determina o persoana din conducerea Companiei Nationale de Investitii, asupra careia a lasat sa se inteleaga ca are influenta, sa asigure finantarea a doua proiecte depuse la aceasta institutie de primaria respectiva.

Pe de alta parte, in perioada 2021-2022, in contextul derularii unui contract pe care aceeasi primarie il avea incheiat cu aceeasi societate comerciala, Badalau, prin intermediul altei persoane cercetate in dosar, i-ar fi oferit primarului mai multe sume de bani pentru ca, in schimb, acesta sa efectueze in continuare platile catre firma respectiva, chiar si pentru lucrari neconforme.

In acelasi context, la data de 19 noiembrie 2022, inculpatul Badalau i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% (170.000 euro) din valoarea contractului mentionat mai sus, dar si dintr-un viitor contract a carui atribuire urmarea sa o obtina pentru aceeasi firma, de la primaria respectiva.

Ulterior, in data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiasi om de afaceri, Badalau i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentand o parte din suma de bani promisa in legatura cu contractul in derulare.

In prezent, Badalau se afla in continuare in arest preventive si a demisionat din functia de la Curtea de Conturi.
Parlamentul l-a revocat pe Niculae Badalau din functia de consilier al Curtii de Conturi si vicepresedinte al Autoritatii de audit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.