LA OMUL SĂRAC NICI BOII NU TRAG

best auto leo vaslui

Sunt semne bune-n România,

Guvernu-i pus, abil cârmaci,

Să lichideze sărăcia…

Şi-i lichidează pe săraci.

Actuala criză ne trimite 30 de ani înapoi, când coșul zilnic însemna, de multe ori, o bară de parizer, o cutie cu margarină și o pâine.

Hai să vedem calculele despre coșul minim, conform diferitelor instituții:

Institutul pentru Cercetarea Calității Vieții, aflat în subordinea Academiei Române, ne spune că o familie cu 2 copii din mediul urban ar avea nevoie de 3105 lei, lunar.


Comisia de Insolvență la nivel central (instituție din 5 membri desemnați de Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Justiției, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Oficiul Național al Registrului Comerțului și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor), cu date de la Institutul Național de Statistică, calculează suma necesară la 💸 3258 lei în mediul urban și 💸 2.632 lei în mediul rural. Iar acești bani se duc pe mâncare, haine, utilități, educație și economii. Nici nu se pune problema de ieșiri în oraș sau concedii, și nu sunt luate în calcul ratele la credite ori chiriile!

Tot ce înseamnă cheltuieli de dezvoltare personală, dezvoltare socială, socializare, concedii, investiții în cultură, educație și sănătate, urmează să aibă o pantă descendentă.

Calcule mai realiste – întocmite de cea mai veche fundație politică din Germania, Fundaţia Friedrich Ebert secțiunea România – arată că valoarea coşului minim este de 8.659 lei pe lună, o creştere de +19,7% față de anul trecut.

În mai puțin de două luni încep sărbătorile de iarnă. Prețul cărnii de porc ar putea crește cu 100% în următoarea perioadă. Avertismentul vine de cei din industria alimentară, astfel că de la 22 de lei în medie pentru un kg de ceafă de porc va ajunge la 40 de lei.

Probabil că vom avea niște sărbători la suta de grame.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.