Legea este de partea ei, compania OMV Petrom refuză să plătească taxa de solidaritate

best auto leo vaslui

Petrom, cel mai mare producător de țiței și gaze din România, a anunțat investitorii că nu va plăti taxa de solidaritate impusă de Guvernul României în ultimele zile ale anului trecut. Compania spune că nu intră în sfera de aplicare a taxei în acest an.

Decizia Petrom vine în contextul în care raportează un profit record de 10,3 miliarde de lei în 2022, de trei ori mai mare ca anul precedent, şi afaceri de 61 miliarde de lei, plus 136%, informează Mediafax.

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, a anunţat că se aşteaptă să nu plătească taxa de solidaritate pentru anul fiscal 2022, impusă prin Ordonanţa Guvernului Ciucă.  

Potrivit unui comunicat al companiei, motivul îl reprezintă faptul că are ”sub 75% din cifra de afaceri din sectoarele definite: extracţia ţiţeiului, extracţia gazelor naturale, extracţia huilei şi fabricarea produselor obţinute din rafinarea petrolului”.

De asemenea, potrivit unui comunicat al companiei, citat de Agerpres, OMV Petrom se aşteaptă ca taxa de solidaritate din Austria să aibă un impact negativ de aproximativ 150 milioane euro pentru anul 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.