Londra a anunțat! O rachetă trasă de un avion de luptă rus asupra unui avion de luptă britanic

best auto leo vaslui


Un avion de luptă rus a tras o rachetă în apropierea unei aeronave militare britanice neînarmate în timpul unei patrule programate peste Marea Neagră pe 29 septembrie. Acest lucru a fost declarat de secretarul Apărării al Regatului Unit, Ben Wallace, relatează Sky News pe 20 octombrie.
Potrivit șefului Ministerului Britanic al Apărării, Rusia a recunoscut că un incident a avut loc în spațiul aerian internațional și l-a explicat ca fiind o defecțiune tehnică.

Wallace a numit incidentul potențial periculos. El a adăugat că patrulele britanice peste Marea Neagră au fost inițial suspendate, dar acum au fost reluate și sunt escortate de avioane de luptă.
Anterior, în septembrie, a fost raportat că un avion de recunoaștere american Boeing RC-135W a fost văzut pe cer deasupra zonei de graniță a Rusiei, nu departe de regiunea Kaliningrad.

Înainte de aceasta, în august, serviciul Flightradar a înregistrat zborul unui avion de recunoaștere britanic în apropierea Mării Negre, în zona podului Crimeea. Potrivit portalului, Boeing RC-135W a făcut un cerc deasupra mării în zona vizavi de podul din Crimeea. După viraj, avionul a zburat înapoi.

Ministerul Apărării al Federației Ruse a subliniat în repetate rânduri activitatea ridicată a aeronavelor militare străine de recunoaștere în apropierea granițelor ruse.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.