MAE – Un român căutat de familie identificat printre victimele accidentului feroviar din Grecia

best auto leo vaslui

Un român a cărui dispariţie fusese semnalată de familie a fost identificat printre victimele accidentului feroviar din Grecia, anunţă sâmbătă MAE, precizând că repatrierea trupului neînsufleţit se va realiza după finalizarea, de către autorităţile elene, a tuturor procedurilor specifice în astfel de situaţii.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că autorităţile elene competente au notificat Consulatul General al României la Salonic că un cetăţean român a fost identificat printre persoanele decedate în urma accidentului feroviar din noaptea de 28 februarie spre 1 martie.

”În acest context, reprezentantul oficiului consular român a informat de urgenţă familia persoanei decedate, cu care se afla deja în contact direct, ca urmare a semnalării dispariţiei persoanei în cauză, fiind puse la dispoziţie informaţii cu privire la procedura de eliberare a certificatului de deces românesc şi a celorlalte documente necesare repatrierii trupului neînsufleţit în România. Repatrierea trupului neînsufleţit se va realiza după finalizarea, de către autorităţile elene, a tuturor procedurilor specifice în astfel de situaţii deosebite”, precizează MAE.

Consulatul General al României la Salonic continuă dialogul cu autorităţile locale şi cu familia cetăţeanului român şi va asigura asistenţa şi protecţia consulară necesare, conform competenţelor legale.

Salvatorii sunt aşteptaţi să încheie eforturile de a găsi cadavrele victimelor accidentului feroviar produs în urmă cu trei zile încentrul Greciei, pe măsură ce furia oamenilor faţă de accident creşte. La trei zile după ce trenul de pasageri care ducea la Salonic s-a ciocnit cu un tren de marfă care venea în afara oraşului Tempe, ucigând cel puţin 57 de persoane, operaţiunea de localizare a pasagerilor dispăruţi va fi probabil încheiată, au spus oficialii eleni.

Sursa: News.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.