Maia Sandu îl calmează pe Marcel Ciolacu: „Nu candidez la nicio funcție în România”

best auto leo vaslui

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, a respins zvonurile privind o posibilă candidatură la alegerile prezidențiale din România din 2024. Ea a spus într-un interviu că nu va candida la nici o funcție în România.

„Vreau să fie foarte clar: nu candidez la nicio funcție în România. Știu că sunt, de cealaltă parte a Prutului, români care urmăresc ce facem noi la Chișinău și unii dintre ei apreciază ce facem, le suntem tare recunoscători. Noi avem niște sarcini tare importante aici, noi trebuie să rezistăm, să reușim să ținem R. Moldova de partea lumii libere și să ducem R. Moldova în Uniunea Europeană”, a declarat Maia Sandu într-o emisiune moderată de Marian Voicu la TVR1.

Întrebată cum este văzută în Republica Moldova ideea unirii cu România, în contextul unor declarații anterioare ale ambasadorului Federației Ruse la București, care a spus că Rusia nu se opune unirii celor două state, șefa statului a afirmat că „nu crede că cei de la Kremlin își doresc unirea R. Moldova și România”, ci ar fi mai degrabă un alt „instrument pe care încercă să-l folosească ca să sperie anumite categorii de cetățeni din R. Moldova”.

„Unirea se poate întâmpla, așa cum am spus-o de mai multe ori, dacă există sprijin din partea cetățenilor R. Moldova și a cetățenilor României. În R. Moldova, sondajele arată care este sprijinul pentru ideea unirii. În anumite regiuni, în Găgăuzia, politicienii folosesc unirea drept o sperietoarea ca să creeze tensiuni și pentru ca să îi sperie pe oamenii de acolo, să-i folosească împotriva guvernării de la Chișinău. Noi încercăm să menținem pacea și liniștea în societate și să conviețuim în armonie”, a mai spus Maia Sandu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.