Marea Britanie: Dezvăluiri despre cum fostul Ministru al Sănătății planifica totul pentru a înspăimânta populația în pandemie, prin comunicarea publică: Le vor tremura pantalonii de frica noii tulpini

best auto leo vaslui
Sursa foto: The Telegraph

Matt Hancock, ministru al Sănătății în Regatul unit al Marii Britanii între 2015 și 2021, a vrut să „desfășoare” o nouă variantă de Covid pentru a „înspăimânta” populația și pentru a se asigura că se respectă lockdown-ul, potrivit unor mesaje publicate de The Telegraph.

Peste 100.000 de mesaje WhatsApp trimise între miniștri și alți oficiali arată modul în care guvernul a folosit tactici de înspăimântare pentru a forța respectarea regulilor de carantină.

Într-un, Simon Case, secretarul de cabinet, a spus că „factorul frică/vinovăție” a fost „vital” în „amplificarea mesajelor” în timpul celui de-al treilea lockdown național din ianuarie 2021.

Luna precedentă, Matt Hancock, secretarul pentru sănătate de la acea vreme, părea să sugereze într-un mesaj că o nouă tulpină de Covid care a apărut recent ar fi utilă în pregătirea terenului pentru blocarea care se profilează, de frică, oamenii fiind forțați să se conformeze.

Într-o conversație pe WhatsApp din 13 decembrie, obținută de The Telegraph, Damon Poole, unul dintre consilierii de presă ai lui Hancock, și-a informat șeful că parlamentarii conservatori sunt „deja furioși cu privire la perspectiva” unor măsuri mai stricte împotriva Covid-19 și a sugerat „să facă pasul cu noua tulpină”.

Comentariul a sugerat că ei credeau că tulpina ar putea fi utilă în pregătirea terenului pentru o viitoare izolare și restricții mai dure în perioada premergătoare Crăciunului 2020.

Hancock a răspuns apoi: „Le vor tremura pantalonii de frica noii tulpini”.

Poole a fost de acord, spunând: „Da, asta va aduce o schimbare adecvată a comportamentului”.

Discuția a avut loc la două zile după ce Hancock a fost informat despre apariția unei noi variante – cunoscută sub numele de alfa sau varianta Kent, în decembrie 2020. O creștere a cazurilor a dus ulterior la anularea efectivă a Crăciunului pe 19 decembrie.

Hancock și-a exprimat îngrijorarea că discuțiile despre Brexit vor domina titlurile și vor reduce impactul și i-a cerut lui Poole părerea priitoare la momentul în care vor fi anunțate noile directive.

„Când vom implementa noua variantă?”, a întrebat Hancock.

În timpul pandemiei, guvernul a fost acuzat că înspăimântă populația, dar a negat, cabinetul lui Hancock afirmând că astfel de acuzații sunt „înșelătoare”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.