Marian Cucșa: Serviciile de informații au interceptat ilegal milioane de români! Ministrul Predoiu a băgat serviciile în justiție

best auto leo vaslui


Marian Cucșa, fost membru în Comisia de Constrol a SRI, a punctat pe câteva subiecte nevralgice din domeniul justiției, în cadrul think thnak-ului românesc inițiat de partidul AUR, ce are ca scop realizarea unui proiect de țară. România nu a mai avut un proiect de țară de la Pactul de la Snagov deși au trecut 27 de ani.

„Lupta dusă pentru scoaterea serviciilor din justiției se pare că a fost o luptă în zadar având în vedere ce s-a întâmplat de la venirea PNL la guvernare cu același Predoiu care le-a și băgat în justiție. Avem nevoie de servicii secrete, dar să își vadă strict de atribuțiile constituționale, de atribuțiile legislative. Noi am încercat, și mă uit pe la unii la televizor care spun că Parlamentul nu a vrut să schimbe legile justiției. Nici pe departe mai adevărat, doar că Parlamentul era controlat la vârf de cel care acuză acum că nu s-au schimbat legile justiției.

Avem nevoie de schimbarea legilor securității naționale, dar trebuie delimitate clar sarcinile serviciilor. Știți bine cât am luptat să scoatem protocoalele secrete, protocoale pe care Predoiu vrea să le facă acum legi, să eliminăm interceptările abuzive prin care câteva milioane de români au ascultați ilegal. În momentul în care noi ca și comisie de control a SRI am scos raportul pe interceptări și l-am dus în Parlament cei care conduceau Camera Deputaților nu le-au pus nici măcar în dezbaterea Parlamentului pentru a deveni lege și pentru a produce efectele legislative.

Parlamentul, din păcate, este scos din atribuții, pentru că legiferează doar ce vine de la Guvern. Parlamentul trebuie pus din nou în atribuții, să își îndeplinească rolul constituțional ca putere reprezentativă a poporului.”, a declarat Marian Cucșa.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.