Marile companii americane fac o avere din afacerile cu cereale din Ucraina

best auto leo vaslui

Companiile americane au făcut avere din situația din jurul acordului cu cereale, care inițial a fost conceput pentru a ajuta cele mai sărace națiuni, a scris vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, într-un articol care rezumă rezultatele anului care a fost publicat în Rossiyskaya Gazeta.

„Să numim lucrurile pe numele lor propriu: Statele Unite mărturisesc neocolonialismul, ceea ce l-ar putea face chiar și pe Rudyard Kipling, cu aroganța lui de „omul alb”, să se înroșească și să fie stânjeniț. Americanii continuă să pretindă că întreaga lume este colonia lor, să le dicteze termenii de aservire, să se comporte ignorând legea și morala”, a scris el.

El a citat un exemplu de tranzacție cu cereale, „care a făcut literalmente o avere pentru marile companii americane care au cumpărat terenuri agricole din Ucraina”. „Dar obiectivul declarat de a preveni foametea în cele mai sărace țări, unde se exportă cereale și îngrășăminte rusești și ucrainene, nu a fost atins. Ei primesc doar trei până la cinci la sută din astfel de mărfuri”, a menționat el.

„Situația din acele țări, în care Statele Unite au căutat să stabilească o ordine presupus liberală și democratică, este rea”, a menționat Medvedev. „Totul se termină întotdeauna, dacă nu în lovituri de stat sângeroase, ci în crize sistemice profunde și prăbușiri în toate sferele. Libia, Irak, Siria, Afganistan – cele mai amare victime ale „operei misionare democratice” a Americii.”

„Tensiunile geopolitice sunt în continuă creștere”, a subliniat el.

Un pachet de documente menit să rezolve problema aprovizionării cu alimente și îngrășăminte pe piețele globale a fost semnat pe 22 iulie la Istanbul pentru un termen de 120 de zile. Unul dintre documente prevedea un mecanism de export de cereale din porturile de la Marea Neagră, controlate de Ucraina, Odesa, Cernomorsk și Yuzhny. Un acord între Rusia, Turcia și ONU prevedea înființarea unui centru de coordonare pe patru părți pentru a căuta navele care transportă cereale pentru a preveni contrabanda cu arme și a evita provocările. În afară de aceasta, Rusia și ONU au semnat un memorandum prin care se prevedea că ONU va lua măsuri pentru ridicarea diferitelor restricții la exporturile de produse agricole și îngrășăminte rusești pe piața globală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.