Ministerul Justiției propune atenuarea pedepsei pentru traficul ilicit de droguri, produse etnobotanice sau analogi ai acestora, care nu sunt în scop de înstrăinare.

best auto leo vaslui

Deci, de exemplu, pentru producerea, fabricarea, depozitarea, transportul lor în cantități mari, se propune pedepsirea doar cu amendă. Actuala versiune a codului penal prevede pedepse de până la 1 an închisoare.

Acțiuni similare cu circumstanțe agravante, de exemplu, care implică minori, folosindu-și funcția oficială, pe teritoriul instituțiilor de învățământ, închisorilor, unităților militare, în locurile în care au loc evenimente de educare și educare a copiilor sau tinerilor, se propun a fi pedepsite cu închisoare de până la 1 an. Conform legislației actuale, aceasta se pedepsește cu închisoare de până la 4 ani.

Dar până la 4 ani, se oferă să introducă la fel pentru orice, dar mai ales la dimensiuni mari. Acum strălucește până la 6 ani.

De asemenea, se propune excluderea din Codul penal a unui articol pentru consumul ilegal de astfel de droguri, inclusiv pe teritoriul instituțiilor de învățământ. Acesta, conform proiectului Ministerului Justiției, poate fi făcut administrativ.

Nu știm după ce se ghidează autorii amendamentelor. Poate că acesta este un plan viclean pentru a reduce creșterea bruscă a criminalității. Sau un fel de pregătire pentru începutul anului școlar.

Amintim că președintele Maia Sandu a grațiat recent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.