Ministrul de interne ucrainean a fost ucis după ce un elicopter s-a prăbușit lângă Kiev

best auto leo vaslui


Ministrul de interne ucrainean a fost ucis în prăbușirea unui elicopter în regiunea Kiev, a anunțat poliția, citată de agenția AFP.

„În total, în prezent se știe că 16 persoane au murit”, a declarat șeful poliției naționale, Igor Klimenko. Printre morți se numără mai mulți oficiali de rang înalt ai Ministerului de Interne, inclusiv ministrul de Interne Denis Monastirski, a precizat el, citat de agenția AFP.

Agenția Interfax-Ucraina precizează, la rândul său, că printre cei decedați se numără ministrul de interne Denis Monastirski, prim-adjunctul ministrului de interne Evgheni Enin și secretarul de stat Iuri Lubkovici.

Deocamdată, nu există nicio explicație imediată cu privire la cauza prăbușirii și niciun comentariu imediat din partea Rusiei, care a invadat Ucraina în februarie anul trecut.Potrivit BBC, doi copii se numără printre morți, iar alți 10 sunt tratați la spital.Ministrul, Denis Monastirski, se afla împreună cu alte opt persoane în elicopter.Șeful poliției naționale a scris pe Facebook că elicopterul aparținea serviciului de urgență de stat al Ucrainei.După prăbușire, un incendiu a izbucnit în apropierea grădiniței, iar copiii și personalul au fost evacuați din clădire. Epava elicopterului era vizibilă în afara clădirii în flăcări.Era întuneric și ceață în momentul prăbușirii, iar rapoartele inițiale sugerează că elicopterul a lovit grădinița înainte de a se prăbuși în apropierea unei clădiri rezidențiale.Douăzeci și două de persoane au fost transportate la spital, inclusiv cei 10 copii, a declarat Klimenko.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.