Ministrul Economiei: Autorităţile vor confirma sau infirma ceea ce spun cei de la OMV / Statul este acţionar la OMV şi sunt sigur că va exista o discuţie, pentru tipurile de activităţi şi modurile în care care ele sunt încadrate în codurile CAEN

best auto leo vaslui

Ministrul Economiei, Florin Spătaru a declarat luni în emisiunea Talk News de la Prima News TV, că autorităţile vor confirma sau infirma ceea ce spun cei de la OMV privind plata taxei de solidaritate, el arătând că statul este acţionar la OMV şi este sigur că va exista o discuţie, pentru tipurile de activităţi şi modurile în care care ele sunt încadrate în codurile CAEN. Spătaru a mai spus că este responsabilitatea ministerelor de resort, ministerul energiei şi cel de Finanţe, să facă o astfel de analiză şi să aibă discuţiile astfel încât la final regulamentul european care e aplicabil pentru toate ţările europene să fie aplicat şi în România.

Ministrul Economiei a afirmat că Regulamentul european trebuie aplicat pentru toate ţările din UE, iar detaliile aplicării ţin de fiecare stat în parte, iar opinia OMV privind neplata taxei de solidaritate este una preliminară pentru că deocamdată nu avem rezultatele financiare care să fi fost auditate şi validate de auditori externi şi ANAF.

”Probabil că au nişte date la dispoziţie dar statul şi autorităţile vor confirma sau infirma ceea ce spun cei de la OMV”, a arătat Spătaru.

El a precizat că ”tipul de activitate şi modul în care activitatea e gestionată la nivelul fiecărei companii depinde de companie şi trebuie validat de ANAF”.

”Nu este atât de simplu pentru că vorbim de o activitate complexă, nu vorbim de un singur obiect de activitate a celor de la OMV şi atunci va trebui făcut un calcul foarte bun. Statul român este acţionar la OMV  şi atunci că sunt sigur că va exista o discuţie în acest sens pentru tipurile de activităţi şi modurile în care care ele sunt încadrate în codurile CAEN corespunzătoare”, a arătat ministrul Spătaru. 

Despre scenariul unei executări silite a acestei companii, ministrul a spus: ” Nu aş vrea să mă pronunţ, eu cred că şi compania şi statul dau dovadă de responsabilitate şi suprataxarea, atunci când ai profituri care depăşesc normalul în ultimul an, este un act de normalitate”.

”Aceşti bani se folosesc pentru gospădîrii pentru populaţia vulnerabilă dar mai mult decât atât, se folosesc pentru industrie. Ţine de responsabilitatea economică a fiecărui operator din această zonă, pentru susţinerea competitivităţii. (..) Până la urmă, este responsabilitatea ministerelor de resort, ministerul energiei şi cel de Finanţe, să facă o astfel de analiză şi să aibă discuţiile astfel încât la final regulamentul european care e aplicabil pentru toate ţările europene să fie aplicat şi în România”, a spus în final ministrul Economiei. 

Sursa: News.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.