Ministrul Lucian Bode nu mai este credibil să negocieze aderarea la Schengen – Trebuie să-și prezinte demisia


Surse politice apropiate de coaliția PSD-PNL susțin că actualul ministru de Interne, Lucian Bode, nu ar mai avea credibilitatea necesară pentru a conduce acest proiect, motiv pentru care acesta ar trebui demis sau să-şi prezinte demisia.

România trebuie să insiste, în acest an, pe negocierile referitoare la aderarea la Spaţiul Schengen. Anul 2023 este important pentru că în anul 2024 vor avea loc alegeri nu doar în România, ci vor avea loc alegeri europarlamentare. Se va schimba componenţa actualei Comisii Europene.

România ar trebui să aibă discuţii bilaterale cu guvernele Austriei şi Olandei, în paralel cu o strategie comună cu Bulgaria, însă guvernanții au renunțat la acest obiectiv.

Consiliul European din februarie nu va aborda chestiunea Schengen. Klaus Iohannis a confirmat acest lucru și pare să fie de acord cu această decizie.

Neintrarea în Schengen costă economia României aproape 20 de miliarde de euro și foarte mulți nervi. Politicienii români nu par foarte deranjați de acest aspect, ei nu au grija zilei de mâine. Salariile și sporurile sunt încasate lunar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.