Mircea Badea: Iohannis se crede un fel de „Regele Soare” care dă guvernarea ţării cui consideră el

best auto leo vaslui

Mircea Badea a comentat schimbul de replici acide dintre preşedintele Klaus Iohannis şi liderul PSD Marcel Ciolacu privind rotativa guvernamentală, scrie antena3.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a răspuns, astăzi, de la Bruxelles, lui Marcel Ciolacu, după ce liderul PSD a spus la Antena 3 CNN că „mandatele preşedintelui au fost ani pierduţi”.

În replică, Marcel Ciolacu, a transmis că” românii și firmele românești așteaptă soluții pentru a trece mai ușor peste criză! Românii nu cred că ar ierta plimbatul unora cu chibriturile și sticla de benzină pe lângă guvernare.

Nu putem fi pompieri la nesfârșit! E timpul să ne concentrăm doar pe construit politici publice pentru îmbunătățirea nivelului de trai al românilor”.

Întrebat cel îngrijorează cel mai mult la acest schimb de replici acide, Mircea Badea a spus:

„Nu mă îngrijorează absolut nimic. Eu nu cred deloc în propoziția în această perioadă dificilă avem nevoie de stabilitate. Eu cred că virtutea democrației este tocmai pluralismul, este tocmai disputa. Unanimitățile sunt specifice regiunilor totalitare, cum ar fi Coreea de Nord.

Eu nu cred în virtutea legii marțiale, unde toată lumea se supune Regelui Soare. Eu cred în democrație și în virtuțile ei care presupun pluralism, contradicție, opinii diferite, viață democratică.

Deci, eu cred că o democrație de aici își trage virtuțile, deși observ că unii tânjesc după comandă centralizată, după tătuc, după, mă rog, cu totul și cu totul altfel de regimuri, altfel decât acelea de la care ne revendicăm.

Deci, faptul că există contradicții, faptul că există viață politică, fie ea și mimată, cum e asta, că e doar mimată, nu mă neliniștește niciun fel.

M-ar neliniști contrariul în care e liniște, în numele stabilității, al perioadei dificile și toată lumea execută întocmai și la timp ce primesc de la președinte sau de la servicii.

De asemenea, expresia președintele Iohannis dă guvernarea pe mâna…. și putem completa pe linia punctată orice nu se regăsește în cadrul constituțional. Președintele, conform acestei Constituții, nu este depozitarul guvernării şi o dă el ca și cum ar fi Regele Soare.

Nu este așa. Dânsul are mai mult o funcție notarială în care identifică majorități și atunci se conformează calculelor pe care el le face. Cineva trebuie să facă acele calcule.

Eu am comentat acele hotărâri ale Curții Constituționale până am înnebunit. Eu aveam senzația, dacă vorbim despre astea, că s-a semnat un protocol, dar, văd că nu se mai invocă protocolul.

Președintele Iohannis care a spus „o să fac ce cred eu că e mai bine pentru țară”. Deci domnia sa știe, dânsul decide ce e mai bine pentru țară.

Şi ca să fac un pronostic nu va fi Ciolacu prim-ministru”, a spus Mircea Badea în emisiunea În faţa Naţiunii de la Antena 3 CNN.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.