Misterul construcției piramidelor egiptene este dezvăluit

best auto leo vaslui

Oamenii de știință au explorat platoul Giza, unde se află unele dintre cele mai faimoase piramide de pe Pământ și au aflat de ce egiptenii antici au ales acest loc pentru a le construi.
Platoul Giza este situat la marginea Cairoului, în Egipt. Există o necropolă, care include piramidele lui Keops, Khafre și Menkaure, precum și Marele Sfinx.

Toate clădirile antice au fost ridicate cu aproximativ 4.500 de ani în urmă, iar afluentul Nilului a jucat un rol important în construcția lor, scrie ScienceAlert, citând o nouă lucrare a arheologilor francezi și egipteni.
Oamenii de știință au folosit depozitele de polen din rocile din fosta câmpie inundabilă a Nilului pentru a reconstrui modul în care cursul râului în jurul Gizei s-a schimbat în ultimii 8.000 de ani.

S-a dovedit că în timpul domniei dinastiei a IV-a a faraonilor – 2639-2506. î.Hr. – Nilul a devenit pe alocuri foarte puțin adânc, dar nivelul apei într-unul dintre afluenții săi a rămas constant și potrivit pentru navigație. Acest afluent a fost numit Ramura Khufu. Pe harta de mai jos îi puteți vedea contururile:
După cum puteți vedea, „ramura lui Khufu” acum uscată era situată foarte aproape de platoul Giza. Pentru a facilita transportul materialelor de construcție pentru construcția piramidelor – acestea erau de obicei transportate pe apă – s-a decis construirea unui complex în acest loc.

După domnia regelui egiptean antic Tutankamon, care a domnit în 1349-1338. î.Hr., afluentul Nilului a început treptat să fie puțin adânc, până când a dispărut complet de pe fața Pământului. Oamenii de știință au sugerat că și alte necropole egiptene antice, situate departe de Nilul modern, au fost construite și în apropierea malurilor părților sale acum uscate.

Unde radio antice? Cum misterul piramidei lui Keops a șocat oamenii de știință
Marea Piramidă a lui Keops – una dintre cele mai mari structuri ale omenirii antice (139 de metri înălțime) a fost construită în urmă cu patru milenii și jumătate. Dar artefactul gigant nu încetează să uimească cercetătorii. Ne-am amintit că în 2018 a fost descoperită o altă proprietate unică. Experimentele comune ale oamenilor de știință din Rusia și Germania au arătat că structura este capabilă să concentreze energia electromagnetică în camerele interne și să o concentreze în zona de fundație.

Cu ajutorul scanerelor cu muoni, oamenii de știință au încercat să detecteze camere care nu fuseseră încă descoperite, studiind simultan proprietățile rezonante ale undelor. Experții au sugerat că obiectul, ca un rezonator uriaș, este capabil să focalizeze și să amplifice undele. În timpul unui experiment, au fost studiate undele din gama tradițională de posturi de radio amatori – 200-600 de metri. Oamenii de știință au bombardat cu unde radio un model computerizat al Marii Piramide pentru a investiga efectul asupra structurii în ansamblu și asupra elementelor sale.
S-a dovedit că piramida interacționează cu adevărat cu undele radio. Energia este acumulată în interiorul Camerei Regale și apoi trimisă în zona de fundație, unde se află a treia cameră „înșelătoare”. Cel mai bun dintre toate, piramida interacționează cu valuri de 333 sau 230 de metri lungime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.