Moldovenii vor continua să plătească facturi umflate la gaz – Guvernul a cumpărat gaz când prețul era la maximul istoric

best auto leo vaslui

Ministrul Andrei Spînu susține că moldovenii vor plăti în continuare prețuri exorbitante la gaz, chiar dacă prețul pe bursă este la cel mai mic nivel din ultimele 17 luni.

ANRE este instituția responsabilă de stabilirea tarifului la gaz. O eventuală reducere a tarifului de gaz poate avea loc doar dupa ce ANRE va analiza toate costurilor ce țin de achiziția, transportarea, distribuția și furnizarea gazului către consumatori.

Moldova are suficient gaz pentru a depăși această iarnă. Obiectivul guvernului este de a se pregăti pentru iarna următoare și în acest sens se analizează cele mai bune opțiuni pentru a achiziționa suficiente volume pentru iarna 2023-2024.

Andrei Spînu afirmă că ANRE trebuie să analizeze în cel mai scurt timp aceste date și să decidă dacă sunt premise de reducere a tarifului. Pâna la acel moment, Guvernul oferă compensații pentru a ajuta oamenii sa treacă cu bine de această iarnă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.