Nicolae Ciucă condamnă atacurile aeriene ruseşti asupra infrastructurii portuare ucrainene

best auto leo vaslui

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, susține că atacurile aeriene ruseşti asupra infrastructurii portuare din Reni şi Izmail nu vor putea opri determinarea lumii libere de a sprijini restabilirea păcii în regiune, menţionând că este „evidentă” intenţia Moscovei de a lovi în capacitatea de export a Ucrainei.

Iată ce a declarat acesta: „Atacurile aeriene ruseşti asupra infrastructurii portuare din Reni şi Izmail nu vor putea opri determinarea lumii libere de a sprijini restabilirea păcii în regiune. Condamnăm cu toată puterea astfel de atacuri. Este evidentă intenţia Moscovei de a lovi în capacitatea de export a Ucrainei, acesta fiind şi motivul pentru care au fost atacate cele două puncte de o mare importanţă comercială”

Potrivit acestuia, de exportul cerealelor ucrainene depinde aprovizionarea cu hrană a mai multor state, iar periclitarea acestor transporturi „pune în pericol securitatea alimentară de pe plan mondial”.

Un atac rusesc cu drone a lovit o infrastructură portuară ucraineană în regiunea Odesa (sud) şi a distrus un hangar cu grâne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.