O norvegiancă riscă trei ani de închisoare după ce a spus, public, că bărbații nu pot fi lesbiene.

best auto leo vaslui

O femeie din Norvegia riscă trei ani de închisoare, pentru că a spus, public, că un bărbat nu poate fi lesbiană, deoarece ar putea încălca o lege care penalizează „discursul urii”, scrie Fox News.

Tonje Gjevjon, un realizator de film și actriță, a fost înștiințată că a fost raportată autorităților de către activista LGBT Christine Jentoft, pentru afirmațiile făcute. Dacă va fi găsită vinovată, riscă până la trei ani de închisoare.

Motivul investigației este o postare a actriței, în care a afirma că „Este la fel de imposibil pentru ca un bărbat să devină lesbiană precum este să devină însărcinat. Bărbații sunt bărbați, indiferent de fetișurile lor sexuale”.

Gjevjon a spus, ulterior, că a postat intenționat aceste afirmații, pentru a atrage atenția asupra legilor privind discursul urii din Norvegia. Un amendament din 2020 al Codului Penal din Norvegia precizează că „identitatea de gen și exprimarea genului” sunt protejate de „limbajul urii”. Cu alte cuvinte, dacă cineva afirmă public că este imposibil ca o femeie biologică să fie bărbat sau invers, riscă până la trei ani de închisoare.

Culmea, activistele pentru drepturile femeilor au atras atenția asupra faptului că acest amendament subminează libertatea de exprimare din Norvegia. Spunem, „culmea”, pentru că inițial, acest tip de legislații au fost introduse tocmai a „proteja” drepturile invocate de feministe și persoanele LGBT, dar iată că acum se întorc împotriva lor.

În Norvegia există un Minister al „Egalității”, care este condus de Anette Trettebergstuen, o lesbiană ca și Gjevjon. Spre diferență de actriță, Anette Trettebergstuen consideră că și persoanele cu penis pot fi femei. „Nu împărtășesc acea înțelegere a realității în care numai cele două sexe biologice sunt acceptate drept sex. Identitatea de gen este la fel de importantă”, a spus ea anul trecut.

Sursa: r3media.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.