Phoenix, pedepsită pentru naționalism? Dan Negru: Nu m-aș fi gândit niciodată că Phoenix, emblema Timișoarei, nu a fost invitată in proiectul „Timisoara Capitala Culturală Europeană”

best auto leo vaslui
Sursa foto: Agerpres

Dan Negru, unul dintre cei mai cunoscuți și implicați realizatori TV români, a deplâns într-o postare faptul că legendara trupă timișoreană „Phoenix” nu a fost invitată să participe, sub nicio formă, la proiectul Timișoara „Capitală Culturală Europeană”.

El a spus că e Timișoara e de neconceput fără Phoenix, așa cum Liverpool este de neconceput fără Beatles.

„Respectul trebuie să fie o formă de atenție permanentă. M-a mâhnit aseară o discuție pe care am avut-o cu Nicu Covaci. L-am rugat să-mi permită să o înregistrez ca să v-o arăt.
Sper să îndrept astfel o mare nedreptate!
Nu m-aș fi gândit niciodată că legenda muzicii românești, Phoenix, emblema Timișoarei, nu a fost invitată in proiectul “Timisoara Capitala Culturală Europeană”.
Respectul e o formă de iubire. Unde l-am pierdut ?
In 2008, cănd Liverpool a fost Capitală Culturală Europeană, Paul Mc Cartney a susținut acolo un concert memorabil.
Pentru că e de neconceput Liverpool fără Beatles, Constanța fără Hagi, Clujul fără Florin Pierisc, Oneștiul fără Nadia, Timișoara fără Phoenix.
Sa recâștigam respectul ! Să ieșim din apă !
Nu te îneci căzând în apă.
Te îneci dacă rămâi acolo”, a scris Dan Negru pe Linkedin.

Reamintim că Phoenix a fost criticată din zona politică a primarului Timișoarei, Dominic Fritz, că a cântat la nunta liderului AUR, George Simion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.