Politico: Parlamentari britanici, acuzaţi că practică turismul sexual în timpul unor deplasări în străinătate

best auto leo vaslui

O serie de parlamentari britanici au folosit călătoriile parlamentare în străinătate ca o oportunitate pentru recurgerea sub acoperire la lucrători sexuali şi pentru consumul excesiv de alcool, potrivit unor membri ai Parlamentului, colegi, oficiali diplomatici şi parlamentari care au vorbit cu Politico.

Un fost deputat conservator, acum membru al Camerei Lorzilor, a cerut gazdelor indicaţii către cel mai apropiat bordel, atunci când a călătorit în Asia de Sud-Est într-o vizită cu un grup parlamentar format din reprezentanţi din toate partidele (APPG), potrivit unui alt parlamentar care a fost prezent.

Un alt deputat conservator şi fost ministru obişnuia să rămână după ce delegaţia parlamentarilor se întorcea acasă pentru a-şi urmări ”interesul pentru femeile [locale]”, au spus doi foşti colegi.

”A arătat un interes pentru fetele frumoase. El a rămas în mod obişnuit după aceste vizite şi a intrat în contact cu tinerele din locul în cauză,” a spus unul dintre ei.

Un proeminent deputat laburist a arătat o pasiune pentru fetele ruse”, în timpul călătoriilor în străinătate, potrivit unui diplomat străin, care a spus că oficialii locali s-au simţit neputincioşi să intervină, deoarece îşi făceau griji să-şi păstreze influenţa la Westminster.

Au fost exprimatee îngrijorări deosebite cu privire la activităţile ”appg-urilor de ţară”, care sunt grupuri interpartide, cu accent pe o singură ţară sau un grup de ţări.

Grupurile sunt supuse unor reguli mai puţin stricte decât cele mai cunoscute comisii selecte ale Camerei Comunelor, dar pot folosi sediile parlamentare pentru întâlnirile lor.

Accentul acestor grupuri pe ţările străine înseamnă că au tendinţa de a face călătorii regulate în străinătate, finanţate de guverne sau companii private şi, adesea, în timpul programului parlamentului.

Ca parte a unei investigaţii în curs, POLITICO a vorbit cu mai mult de o duzină de oficiali guvernamentali şi parlamentari din Regatul Unit şi din străinătate, care au verificat afirmaţiile de comportament neadecvat în stare de ebrietate, obscen sau sexual din partea anumitor parlamentari şi colegi, în astfel de călătorii.

Numeroşi parlamentari au susţinut că, în timp ce unii colegi urmăreau în linişte un interes real şi valid în relaţiile cu aceste ţări, alţii au tratat călătoriile ca pe ”o distrac’ie”, în scopuri esenţial recreative.

Relaţiile parlamentarilor cu teritoriile britanice de peste mări au fost menţionate în mod repetat, oficialii locali spunând Politico că unii parlamentari au luat parte la petreceri organizate de reprezentanţii diplomatici la care tineri, bărbaţi şi femei, erau ”puşi la dispoziţie” în scopul de a se implica în activităţi sexuale.

Unii parlamentari au fost adesea proactivi în a cere guvernelor străine o călătorie în străinătate completă, cu cheltuielile plătite, au spus aceiaşi oficiali locali, ajungând uneori până la a-şi expune preferinţele pentru şampanie şi mese mari.

Reprezentanţii teritoriilor de peste mări au devenit îngrijoraţi faţă de astfel de abordări, a spus unul, iar unii au recurs să umple agendele parlamentarilor cu cât mai multe vizite şi întâlniri posibile, pentru a reduce ”timpul liber” pentru potenţiale comportamente greşite.

”A existat un proces de dezamăgire”, au adăugat ei.

Un fost parlamentar britanic a spus că guvernul unui astfel de teritoriu a avut ”frustări profunde” faţă de comportamentul deputaţilor britanici în vizită, ”care se văd celebrităţi la ora prânzului, beau şi se comportă prost şi arogant. Aceştia îi trateează de sus pe colegii politici, nu le pasă de oamenii din jurul lor, oamenii din [ţara gazdă] şi, din păcate, de personalul care îi serveşte. Este un comportament prostesc.”

APPG-urile au permisiunea de a folosi sediile parlamentare din Regatul Unit pentru întâlniri şi o siglă specială, dar nu sunt organisme parlamentare oficiale şi sunt în mare parte nereglementate.au

Spre deosebire de comitetele selectate, nu există un sistem oficial pentru stabilirea calităţii de membru şi, de obicei, nu au personal dedicat, cu excepţia cazului în care este furnizat de un organism extern, cum ar fi o companie privată sau o organizaţie caritabilă.

Parlamentarii nu primesc niciun salariu pentru participarea la APPG, iar călătoriile întreprinse de deputaţi în cadrul activităţilor lor APPG trebuie să fie declarate în registrul de interese. Cu toate acestea, călătoriile nu sunt supuse niciunui proces de raportare oficială.

O membră a mai multor APPG-uri de ţară a spus că grupurile au fost dominate în mod tradiţional de ”laburişti şi conservatori care se coordonau între ei, bărbaţi, de obicei, pentru a controla grupurile formate din toate partidele care mergeau în locuri frumoase”.

În timp ce echilibrul de gen s-a îmbunătăţit în ultimul deceniu, a adăugat ea, multe APPG-uri încă mai poartă moştenirea ”coalizării” între deputaţi bărbaţi cu idei similare.

Un raport al comitetului de standarde a Camerei Comunelor a avertizat, la începutul acestui an, că potenţialul de influenţă neadecvată oferit de APPG ar putea ”reprezenta următorul mare scandal parlamentar”, dar nu a comentat în detaliu călătoriile în străinătate.

Comitetul pentru standarde a recomandat o reducere a numărului de APPG şi introducerea unui ”gatekeeper” care să le supravegheze.

Guvernul şi-a exprimat sprijinul larg pentru aceste propuneri chiar înainte ca Boris Johnson să îşi părăsească mandatul, dar de atunci au existat puţine măsuri.

Cu toate acestea, acuzaţiile de comportament neadecvat nu se limitează la vizitele APPG.

Un fost deputat conservator a procurat folosirea unei lucrătoare sexuale într-o vizită în China, la care alţi parlamentari s-au referit în glumă drept ”a primi un buchet de flori trimis în cameră” pentru restul călătoriei, potrivit unuia dintre cei prezenţi.

Într-o vizită separată a comisiei într-o ţară europeană din apropiere, trei parlamentari nu au reuşit să se prezinte la o şedinţă de mic dejun organizată de ambasadă după ce au băut abundent cu o seară înainte.

În aceeaşi călătorie, un deputat conservator a ridicat vocea la un membru al personalului diplomatic, într-o tiradă susţinută.

Fostul deputat laburist Christian Matheson a fost forţat să demisioneze luna trecută, după ce o plângere de comportament sexual abuziv a fost admisă împotriva lui.

O fostă membră a personalului său a susţinut că a invitat-o într-o călătorie secretă în Gibraltar, despre care comisia independentă pentru comportamentul parlamentarilor a constatat că a fost motivată sexual.

Matheson a negat acuzaţiile împotriva lui şi nu există nicio sugestie că s-ar fi implicat într-un comportament inadecvat separat de plângerea respectivă.

Gibraltar a fost în centrul unor acuzaţii anterioare de comportament inadecvat, după ce doi parlamentari din opoziţie au fost acuzaţi că s-au îmbătat într-o vizită organizată de Schema Forţelor Armate Parlamentare. Ei au respins afirmaţiile drept ”defăimări conservatoare”.

sursa: 60m.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.