Premierul Ciucă, despre Canalul Bâstroe: Comisia Europeană va veni, în perioada următoare, să discute cu ambele părţi

best auto leo vaslui

Premierul Nicolae Ciucă a precizat, referitor la situaţia privind lucrările pe Canalul Bâstroe, că la nivelul ministerelor de linie sunt efectuate acitvităţi bilaterale la nivel tehnic, iar Comisia Europeană va discuta, în perioada următoare, cu partea română şi cu cea ucraineană, informează News.ro.

„Legat de Bâstroe vă pot spune că la nivelul ministerelor de linie – Ministerului Afacerilor Externe, Ministerul Mediului, Ministerul Transporturilor sunt activităţi bilaterale la nivel tehnic. Se discută şi se caută lămurirea datelor legate de ceea ce s-a întâmplat pe Canalul Bâstroe. Totodată, există şi o implicare a Comisiei Europene care, în perioada imediat următoare, va veni să discute cu ambele părţi”, a explicat Nicolae Ciucă, chestionat despre subiect la o conferinţă de presă susţinută joi la Târgu Mureş.

Ambasadorul Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk, a anunţat, joi, la Parlament, că vineri vor avea loc consultări tehnice cu partea română, privind lucrările pe Canalul Bâstroe.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a afirmat că mandatul experţilor români care discută vineri cu partea ucraineană pe tema canalului Bâstroe este de a se permite măsurătorile, precizând că nu este foarte important dacă acestea sunt realizate de experţi români, de o echipă româno-ucraineană sau de una independentă, ci este important să fie cunoscute adâncimile la care s-a ajuns pe acel canal.

Sursă:universul.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.