Președintele Serbiei: Este o mare Rușine. Vom schimba fundamental politica externă

best auto leo vaslui

După votarea de ieri în Consiliul Europei pentru apartenența a așa-numitul Kosovo în acea organizaţie, vor exista schimbări fundamentale în politica externă a Serbiei, a declarat preşedintele sârb Aleksandar Vučić.

La ședința Guvernului am discutat despre faptul ce urmează să facem și cum ar trebui să ne comportăm, spune președintele Serbiei. Ceea ce trebuie să schimbăm este că trebuie să-i respectăm mai mult pe cei care sunt prietenoși, a accentuat Vučić.

Când este vorba despre Consiliul Europei, știam că au o majoritate, au fost 33 de țări „pentru”, se așteptau la 34, a spus Vučić.

Nu suntem o țară care va schimba relațiile cu întreaga lume într-o zi sau într-o noapte. Au fost dezamăgiri. Serbia nu a fost niciodată restrânsă în ceea ce privește integritatea teritorială a Ucrainei, spune președintele Vučić, precizând că reprezentanții ucraineni au cerut o pauză pentru a se consulta și a lua o decizie. Alții, cum este Bosnia și Herțegovina, au dispărut de la votare, în timp ce ne așteptam mai mult sau mai puțin la abținerea Greciei, având în vedere tot ce s-a întâmplat în ultimele luni, a adăugat Vučić.

„Este o mare rușine, pentru că acest lucru nu s-a întâmplat niciodată în Consiliul Europei, a spus Vučić și a adăugat că este complet inutil, nu există nici un drept, ci doar forță.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.