Primarul Bârladului, Dumitru Boroș: „Î𝗻 𝟮𝟬𝟭𝟲, 𝗹𝗮 𝗣𝗿𝗶𝗺𝗮̆𝗿𝗶𝗮 𝗕â𝗿𝗹𝗮𝗱 𝗲𝗿𝗮𝘂 𝟮𝟰𝟭 𝗱𝗲 𝗮𝗻𝗴𝗮𝗷𝗮ț𝗶, 𝗻𝘂 𝟴𝟬!”

best auto leo vaslui


Ca urmare a perpetuării unor informații false cu privire la numărul de salariați din Primăria Bârlad, primarul Municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, infirmă afirmațiile intenționat plasate în mediul public de către persoane preocupate de senzațional, și nu de adevăr.

”Este regretabil că unii demnitari coboară într-atât atacurile încât avansează asemenea informații, care sunt jignitoare nu pentru mine neapărat, ci pentru populația Bârladului.

Eu nu cred că domniile lor nu știau că în 2016, când am preluat funcția de primar, în primărie plus serviciile fără personalitate juridică din cadrul administrației locale erau 241 de angajați. Nu 80, cum au spus dumnealor și cum greșit a preluat și o parte a presei, care nu a găsit necesar să verifice informația.

Dacă am fi fost întrebați, am fi prezentat documente, și nu vorbe: am găsit 241 de angajați, iar astăzi sunt 261 (Primărie, Bibliotecă, Spații Verzi, Direcția de Asistență Socială, Spațiu locativ, Evidenta populației, Stare civilă, Aparare Civilă, Zoo, Creșă etc. etc.).

În tabelul prezentat și semnat de Serviciul Resurse Umane și Protecția Muncii, care poate fi verificat atât la Prefectură, la Finanțele Publice și la Agenția Națională a Funcționarilor Publici, și pe care îl facem public, se văd unde sunt diferențele.

În mare, pot să spun că a trebuit să întărim Biroul de Dezvoltare Europeană. Nu puteam aduce în Bârlad aproape 50 de milioane de euro, fără ca cineva să realizeze proiectele. În 2016, când am preluat primăria, am găsit în derulare doar două proiecte: finalul asfaltării în Țuguiata 2 și finalul lucărilor la reabilitarea Școlii «Iorgu Radu». Doar atât! Când am ajuns la Primarie, era liniște în biroul primarului de atâta lipsă de activitate în primărie. Tot ce făceam era să semnez facturi de utilități (apa, canal, gaz, curent, mancare pentru animalele de la Zoo). Acum semnam mii de documente pe luna care sunt legate de investițiile în derulare.

Tot între persoanele nou angajate se numără un medic școlar, pentru că nu exista niciunul în rețeaua școlară a orașului. În tabel se vede și apariția a 10 salariați la Fondul Locativ. Acest serviciu exista și atunci, noi doar l-am preluat de la Direcția Piețelor, și de aceea angajații se regăsesc între cei apăruți după 2016.

Unde este, deci, triplarea numărului de angajați? Dezamăgitoare este și atitudinea domnului deputat Eduard Popica, care a reiterat acest neadevăr chiar pe un post TV. Dumnealui a fost prefect. Ar trebui să știe că Prefectura este cea care stabilește numărul maxim de angajați pe care trebuie să-l aibă o primărie, în funcție de numărul de locuitori ai orașului.

Și tot dumnealui ar trebui să le explice oamenilor că una este organigrama (care permite angajarea unui anumit număr de persoane) și altceva este numărul real de persoane angajate. În cazul Bârladului, organigrama stabilită de Prefectură conform legii și avizată de Agenția Funcționarilor Publici este de peste 400 de posturi în administrația publică, iar noi avem ocupate 261. Nu ne permitem mai mulți, deși am avea nevoie, pentru că volumul de muncă față de 2016 s-a triplat”, a declarat primarul Dumitru Boroș.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.