Proiectul a fost adoptat – Pușcărie pentru cei care protestează împotriva lui Ciucă și Ciolacu

best auto leo vaslui

Proiectul de lege inițiat de „liberalii” Nicolae Ciucă și Lucian Bode prin care cei care protestează riscă să fie amendați sau să fie arestați a fost adoptat de către Camera Deputaților. Prin această lege, regimul Iohannis reinstaurează dictatura în România – practic, niciun român nemulțumit de prestația Guvernului nu va mai putea să-și exprime nemulțumirea în stradă.

Deputatul AUR Dan Tanasă a calificat acest proiect de lege drept „antidemocratic și anticonstituțional”, care vizează reducerea la tăcere a celor care ar îndrăzni să se opună într-un fel și să tulbure liniștea publică cu proteste față de această guvernare.

Coaliția PSD-PNL-UDRM își propune astfel se elimine orice urmă de opoziție – atât la nivelul cetățenilor, cât și la nivel parlamentar. USL 2.0 vrea să închidă gura partidelor din opoziție, o dovadă grăitoare fiind sancționare a șase deputați (cinci de la AUR și unul neafiliat) pentru că s-au opus adoptării proiectelor de lege anti-naționale.

Iată ce a spus Dan Tanasă: „Este pentru prima oară în 33 de ani când parlamentarii puterii hotărăsc cu majoritate să taie indemnizațiile parlamentarilor poziției și să le refuze dreptul de a mai vorbi în Camera Deputaților de la microfon. Ideea de a reduce la tăcere și de a confisca dreptul deputaților opoziției de a vorbi la microfonul camerei este incompatibilă cu valorile europene și Consiliul Europei.”

Legea Ciucă, respinsă pe 2 mai la Senat, care are prevederi legate de tulburarea liniștii publice și pe care foarte multe organizații nonguvernamentale au cerut ca parlamentarii să o respingă, a fost adoptată în Comisia juridică votată pe repede înainte de Camera Deputaților.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.