Putin a considerat dedolarizarea în Rusia inevitabilă

 Cuvintele sale au fost auzite în contextul discuțiilor privind măsurile de creare a condițiilor pentru restructurarea economiei ruse, inclusiv pe fondul sancțiunilor.


“Prioritatea noastră este să menținem stabilitatea macroeconomică și sustenabilitatea. Da, știu, acesta este un lucru neobișnuit și există dispute cu privire la ce să acordăm mai multă atenție, unde să alocăm mai multe fonduri sau să economisim mai multe, creând un airbag. Știm cum să îl creăm în noile condiții și ce este un airbag în condiții moderne, atunci când avem deja un proces cunoscut si inevitabil de dedolarizare”

V.Putin


De mai bine de un an se discută scăderea dependenței economiei ruse de dolar. În 2018, autoritățile au aprobat un plan de dedolarizare în Rusia, toate măsurile fiind planificate să fie implementate până în 2024. Atunci Putin a spus că Rusia nu are niciun obiectiv să se îndepărteze de utilizarea dolarului, dar instabilitatea decontărilor în această monedă face ca multe state să-și dorească să creeze sisteme de decontare în altă monedă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.