Putin spune ca Rusia vrea sa puna capat razboiului in Ucraina

best auto leo vaslui

Rusia doreste incheierea razboiului din Ucraina ceea ce ar implica o solutie diplomatica, a declarat presedintele Vladimir Putin, la o zi dupa ce presedintele american Joe Biden l-a primit la Casa Alba pe Volodimir Zelenski si i-a promis sprijinul constant al SUA potrivit Reuters.

„Scopul nostru nu este sa invartim roata conflictului militar, ci, dimpotriva, sa punem capat acestui razboi”, a spus Putin. „Ne vom stradui sa-i punem capat si, desigur, cu cat mai repede, cu atat mai bine.”

Purtatorul de cuvant al Casei Albe, John Kirby, a declarat ca Putin „a aratat zero indicii ca ar fi dispus sa negocieze” incheierea razboiului.

„Dimpotriva, tot ce face el (Putin) pe pamant si in aer indica un om care vrea sa continue violenta asupra poporului ucrainean” si „sa intensifice razboiul”, spus Kirby reporterilor in timpul unui briefing online. Kirby a reiterat ca Biden a fost deschis la discutii cu Putin, dar numai dupa ce liderul rus „a dat dovada de seriozitate in privinta negocierilor” si dupa consultari cu Ucraina si aliatii SUA.

Rusia a afirmat cu insistenta ca este deschisa negocierilor, dar Ucraina si aliatii sai banuiesc un truc pentru a castiga timp dupa o serie de infrangeri si retrageri ale Rusiei care au schimbat mersul razboiului in favoarea Kievului.

„Am spus de multe ori: intensificarea ostilitatilor duce la pierderi nejustificate”, a spus Putin reporterilor. „Toate conflictele armate se incheie intr-un fel sau altul cu negocieri pe cale diplomatica. Mai devreme sau mai tarziu, partile aflate intr-o stare de conflict se aseaza la masa negocierilor. Cu cat aceasta constientizare vine mai devreme la cei care ni se opun, cu atat mai bine. Nu am renuntat niciodata la asta”, a adaugat el.

Rusia spune ca Ucraina este cea care refuza sa vorbeasca. Kievul spune ca Rusia trebuie sa-si opreasca atacurile si sa renunte la tot teritoriul pe care l-a ocupat.

Putin a minimizat, de asemenea, importanta sistemului de aparare antiaeriana Patriot pe care Biden a fost de acord sa-l furnizeze Ucrainei, spunand ca Rusia va gasi o modalitate de a-l contracara. El a spus ca este „destul de vechi” si nu functioneaza ca sistemul S-300 al Rusiei. „Un antidot va fi intotdeauna gasit”, a spus el, laudandu-se ca Rusia va invinge sistemul Patriot. „Deci cei care o fac o fac degeaba. Doar prelungeste conflictul, asta-i tot.”

De asemenea, Putin a mai spus ca un plafon de pret impus petrolului rus de catre tarile occidentale, menit sa-i limiteze capacitatea de a finanta razboiul, nu ar dauna economiei ruse. El a spus ca va semna un decret la inceputul saptamanii viitoare pentru a stabili raspunsul Rusiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.