Rachetele Patriot vor fi operaționale în Ucraina în mai puțin de șase luni


SUA au lansat un plan special pentru ca sistemul de rachete Patriot să devină operațional în Ucraina în „mai puțin de șase luni”, a declarat ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba, relatează Sky News.

Într-un interviu acordat agenției Associated Press, Kuleba a declarat că este „absolut mulțumit” de rezultatele vizitei președintelui Volodimir Zelenski în SUA săptămâna trecută, în timp ce acesta a dezvăluit planul guvernului american de a aduce în Ucraina bateria de rachete sol-aer Patriot.

De obicei, instruirea pentru utilizarea sistemului durează până la un an, dar se pare că Ucraina este pregătită să le primească mai repede.

Kuleba a declarat că guvernul american a dezvoltat un program pentru ca trupele ucrainene să finalizeze pregătirea mai repede decât de obicei „fără a afecta calitatea utilizării acestei arme pe câmpul de luptă”.

În timp ce oficialul ucrainean nu a menționat un termen specific, el a spus doar că ar fi „mult mai puțin de șase luni”.

Și a adăugat că antrenamentul se va face „în afara” Ucrainei.

Kuleba a mai spus în timpul interviului că Ucraina va face tot ce îi stă în putință pentru a câștiga războiul din 2023.

„Fiecare război se termină într-un mod diplomatic”, a spus el.

„Fiecare război se termină ca urmare a acțiunilor întreprinse pe câmpul de luptă și la masa negocierilor”.

Vizita lui Zelenski în SUA a fost prima sa călătorie în străinătate de la începutul războiului, în februarie.

În timpul călătoriei, Ucraina a obținut un nou pachet de ajutor militar de 1,8 miliarde de dolari, inclusiv o baterie de rachete Patriot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.