Radu Tudor: “Lovitură devastatoare pentru Austria. Trebuie somată să-și schimbe votul față de aderarea României la Schengen!”

best auto leo vaslui

Austria, care se opune aderării României la spațiul Schengen pe baza unor date false, primește o lovitură puternică prin publicarea unor informații europene oficiale, scrie analistul militar și realizatorul TV Radu Tudor pe blogul său. 


Frontex, agenția Uniunii Europene însărcinată cu supravegherea frontierelor, scrie negru pe alb că numărul crescut al migranților în 2022 este provocat de sosirile pe ‘filiera balcanică’.

Adică prin Serbia, nu prin România. Pe baza acestor date oficiale, România trebuie să ceară oficial Comisiei Europene să someze Austria să-și revizuiască votul negativ pentru aderarea României la spațiul Schengen, anul acesta“, afirmă Radu Tudor.

Conform celor comunicate, vineri, de Frontex, numărul intrărilor ilegale în Uniunea Europeană a crescut în 2022 cu 64% comparativ cu anul precedent, ajungând la cel mai ridicat nivel de după 2016.

Potrivit agenției europene, în 2022 au fost înregistrate 330.000 de intrări ilegale, dintre care 45% pe ruta Balcanilor de Vest.

Numărul cetățenilor sirieni vizați de statisticile Frontex s-a dublat, ajungând la 94.000.

Frontex: “Pe ruta Balcanilor de Vest, creșterea migrației ilegale a atins 136%”

“Este al doilea an consecutiv cu o creștere puternică a numărului de intrări ilegale”, a precizat Frontex, adăugând că sirienii, afganii și tunisienii reprezintă, împreună, 47% dintre intrările ilegale din 2022.

Pe ruta Balcanilor de Vest au fost înregistrate 145.600 persoane, cu 136% mai mult decât în anul precedent.

Pe ruta Mediteranei Centrale, a doua cea mai folosită, numărul traversărilor a depășit 100.000, ceea ce înseamnă o creștere de peste 50%.

Circa 10% dintre intrările ilegale au fost efectuate de femei, iar circa 9%, de minori.

Separat, aproape 13 milioane de refugiați ucraineni au intrat în UE prin granițele terestre venind din Ucraina și Republica Moldova, începând cu 24 februarie, când a izbucnit războiul, și până la finalul anului trecut.

Acest număr nu a fost inclus în statistica Frontex privind intrările ilegale în UE, se precizează în materialul de pe blogul lui Radu Tudor.

Sursa:Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.