Raluca Turcan nu vrea să mai vadă munca la negru: „Legalizarea activităților casnice urmează să se facă din 1 ianuarie 2024”

best auto leo vaslui

Legalizarea activităților casnice urmează să se facă din 1 ianuarie 2024, iar persoanele care muncesc acum, de cele mai multe ori la negru, ar urma să poată fi plătite legal, cu ajutorul unor tichete de activități casnice printr-o aplicație electronica și să aibă astfel posibilitatea să fie asigurate în sistemul de pensii şi de sănătate, scrie deputatul PNL, Raluca Turcan, într-o postare pe Facebook.

Proiectul a fost votat în parlament în luna martie, iar în luna iunie au fost publicate normele metodologice de aplicare a legii.

”Acești oameni, grație proiectului de lege, la care am muncit mult, nu vor avea nevoie de contracte de muncă. Pentru a dobândi statutul de asigurat şi vechime în muncă vor trebui să aibă o medie de 85 de tichete pe lună.

Potrivit Ralucăi Turcan, introducerea și operaționalizarea tichetelor de muncă, prin care vor fi plătiți acești oameni, are un buget alocat prin PNRR de 4,5 milioane de euro.

”Din păcate, până în acest moment lucrurile par sa fie blocate din perspectiva operaționalizării”, susține deputatul PNL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.