Republicanii îl susțin pe Zelenski, dar îi cer socoteală pentru fiecare dolar: „Banii nu sunt acte de caritate”

best auto leo vaslui

Liderul minorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, cel care va deveni noul speaker din 3 ianuarie, când va începe o nouă legislatură a Congresul american, în care republicanii vor deţine controlul asupra camerei inferioare, a declarat miercuri că discursul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski a fost unul „bun”, dar că vrea să se asigure că există „responsabilitate” pentru orice ajutor pe care SUA îl acordă Ucrainei.

„Consider că a fost un discurs foarte bun. A prezentat o serie de argumente pentru care lumea liberă vrea să continue lupta. Poziţia mea nu s-a schimbat. Susţin Ucraina, dar niciodată nu voi susţine un cec în alb. Vrem să ne asigurăm că există responsabilitate pentru fiecare ban pe care îl cheltuim”, a spus Kevin McCarthy.

Apoi, vorbind plenului, Zelenski le-a cerut legislatorilor americani sprijinul continuu, subliniind că ajutorul acordat Ucrainei contribuie la protejarea democraţiei în general. „Banii voştri nu sunt acte de caritate. Este o investiţie în securitatea globală şi în democraţia pe care o gestionăm în modul cel mai responsabil”, a declarat Zelenski.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.