România pregătește o lovitură de baros pentru Karl Nehammer (Surse)


Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, s-a opus aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen. Deși țările Uniunii Europene susțin că îndeplinim condițiile tehnice, Nehammer s-ar fi opus din motive politice.

În Austria urmează să aibă loc alegeri, iar Nehammer a folosit tema imigranților ilegali pentru a aduna puncte electorale.

Surse politice ne-au explicat că la vârful PNL s-a discutat această problemă, iar liberalii intenționează să ceară excluderea partidului lui Karl Nehammer din familia Popularilor Europeni.

Liberalii vor aștepta să treacă alegerile din Austria, iar dacă ulterior Nehammer nu revine la sentimente mai bune, atunci se va solicita excluderea din PPE. În acest sens vor avea loc discuții cu Manfred Weber, liderul PPE, cel care a susținut România și a cerut Austriei să nu se opună aderării noastre la spațiul Schengen.

Ar fi o mare lovitură pentru cancelarul austriac, cel care ar ajunge pe aceeași treaptă cu FIDESZ-ul lui Viktor Orban, exclus din PPE. Din acel moment, Nehammer va deveni un personaj politic nefrecventabil în Europa.

Sursa: stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.