Românii au fost abandonați – Adrian Câciu anunță că Guvernul se opune compensării ratelor la bănci: ‘Ar încuraja menținerea dobânzilor mari’

best auto leo vaslui

Suntem singurul stat din Europa care nu își apară cetățenii de abuzurile băncilor. Românii și-au făcut un credit cu o rată de 1.000 de lei, iar peste câteva luni s-au trezit că au de plată 2.000 de lei.

Guvernul PSD-PNL-UDMR nu înțelege situația de criză și refuză să intervină în cazul dobânzilor. Acest lucru s-ar putea face acest lucru prin impunerea unor dobânzi maximale.

Ministrul Finanțelor Adrian Câciu a confirmat că se opune compensării ratelor la bănci, deoarece ar încuraja menținerea dobânzilor mari. O astfel de măsură ar fi trebuit discutată la construirea bugetului, dar în acest moment nu există spațiul fiscal pentru propunerea de compensare a ratelor.

Iată ce a spus Ministrul Finanțelor: „Nu incurajez o astfel de abordare, va spun foarte sincer si ca economist si ca ministru de finante. Semnalul este ca dobanzile se duc pe platou si incep sa scada. Daca vii cand dobanzile sunt pe tendinta de aplanare, nu vei face decat sa mentii dobanzi mari, pentru ca pe baza acelor subventii, bancile vor fi incurajate sa le mentina”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.