Romsilva a închis drumul forestier către șmecherii din cartierul Greenfield Băneasa


În urma acuzațiilor lansate în spațiul public de către primarul Sectorului 1 privind închiderea accesului autovehiculelor pe Drumul Forestier ”Vadul Moldovei” din Pădurea Băneasa, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva face sâmbătă următoarele precizări:

„Drumul respectiv este format din trei porțiuni, două de drum forestier și o linie parcelară.

Drumurile forestiere, conform art. 54 (2) și 83 alin. (2) din Codul Silvic sunt căi de transport tehnologic, închise circulației publice. Mai mult, pe linia parcelară, o porțiune din pădure care delimitează două parcele, accesul vehiculelor de orice fel este strict interzis.


Așadar, măsura închiderii Drumului Forestier ”Vadul Moldovei” și a liniei parcelare este o măsură strict legală, în conformitate cu Codul Silvic, și nu o ”măsură (posibil) politică”. Printr-o sentință definitivă și irevocabilă a unei instanțe judecătorești, a fost recunoscută proprietatea publică a statului asupra drumului forestier respectiv, în administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, prin Direcția Silvică Ilfov, acesta fiind intabulat în prezent ca proprietate publică a statului român.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a avizat pozitiv încă din 2019 scoaterea din fondul forestier a celor trei porțiuni a drumului respectiv și a manifestat toată deschiderea pentru demersul de preluare a acestuia de către autoritatea publică locală, pentru a fi deschis circulației publice.

Menționăm că în conformitate cu prevederile art. 40 din Codul Silvic, aprobările pentru scoaterea definitivă a unor terenuri din fondul forestier, mai mici de un hectar, se fac la solicitarea autorității publice locale, în acest caz Primăria Sectorului 1, cu aprobarea Gărzii Forestiere.

În continuare, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va sprijini aceste demers, atunci când Primăria Sectorului 1 va continua procesul de scoatere definitivă a drumului respectiv din fondul forestier”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.