Rusia cere înlăturarea tuturor capabilităţilor din statele vecine: NATO a trimis recent în România aeronava AWACS

best auto leo vaslui

Rusia îşi va atinge obiectivele în Ucraina în pofida „războiului hibrid” purtat de Occident împotriva Moscovei, a afirmat, miercuri, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, cerând înlăturarea capabilităţilor militare din toate statele vecine.

Serghei Lavrov a afirmat miercuri, conform agenţiei The Associated Press, că statele occidentale poartă un „război hibrid” împotriva Rusiei. Ministrul rus de Externe a declarat că obiectivele „operaţiunii militare speciale” din Ucraina sunt determinate de „interesele centrale legitime ale Rusiei”.

„Interesele asociate poziţiei Rusiei în lume au legătură în primul rând şi în principal cu vecinii noştri apropiaţi. Nici nu trebuie să mai spunem că Ucraina sau alte zone care se învecinează cu Rusia nu trebuie să aibă elemente de infrastructură militară care să genereze ameninţări directe la adresa ţării noastre”, a declarat Serghei Lavrov, potrivit agenţiei Tass, într-o conferinţă de presă pe tema activităţilor Ministerului rus de Externe.

Referindu-se la războiul din Ucraina, Lavrov a respins condiţiile Kievului privind daunele de război şi judecarea criminalilor de război, subliniind că „nu pot avea loc negocieri cu (n.red. – preşedintele Volodimir) Zelenski”.

„Occidentul ia toate deciziile în numele Ucrainei” cu obiectivul de a folosi acest conflict pentru epuizarea resurselor Rusiei, a acuzat Lavrov.

Statele membre NATO oferă susţinere militară masivă Ucrainei. Administraţia de la Kiev a anunţat că nu vrea să negocieze cu Rusia până când nu vor fi retrase trupele ruse de pe teritoriul Ucrainei şi atât timp cât este în funcţie preşedintele Vladimir Putin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.