Rusia susține că Zelenski plănuiește să invadeze Transnistria și Moldova printr-o operațiune sub steag fals

best auto leo vaslui

Ministerul rus al Apărării a acuzat joi Ucraina că plănuiește să invadeze regiunea separatistă moldovenească Transnistria după o operațiune sub steag fals.

Iată anunțul autoritățile de la Chișinău: „Facem apel la calm și invităm publicul să urmărească sursele oficiale și credibile ale R. Moldova. Instituțiile noastre cooperează cu partenerii străini și în cazul unor pericole la adresa țării vor informa neîntârziat opinia publică”.

Ministerul rus al Apărării, condus de Serghei Șoigu, a declarat că Ucraina a planificat să organizeze un atac al forțelor pretins rusești din Transnistria ca pretext pentru invazie.

Ministrul adjunct de externe rus Mihail Galuzin, care a declarat că Occidentul a instruit guvernul de la Chișinău să oprească orice interacțiune cu administrația transnistreană susținută de Moscova.

Președintele moldovean Maia Sandu a acuzat Moscova la începutul acestei luni că plănuiește o lovitură de stat pentru a răsturna guvernul și a atrage Transnistria în războiul său. Regiunea majoritar vorbitoare de limbă rusă s-a desprins din Moldova sovietică de atunci în 1990. După destrămarea Uniunii Sovietice în 1991, separatiștii pro-ruși au purtat un război sângeros cu forțele guvernamentale moldovenești. Rusia are în Transnistria aproape 2000 de militari staționați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.