S-a descoperit un mormânt princiar la săpăturile autostrăzii Ploiești-Buzău

best auto leo vaslui

Un mormânt princiar din secolele IV-V a fost descoperit pe traseul primului lot al Autostrăzii Ploiești – Buzău, a anunțat marți Compania de Drumuri.

Mormântul îi aparține unui războinic din epoca migrațiilor, iar călărețul a fost îngropat cu tot cu cal și cu 100 de obiecte din aur sau placate cu aur, a explicat dr. Silviu Ene, responsabil științific, Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” din București.

Cercetarea arheologică preventivă a unuia dintre siturile identificate a livrat o descoperire de excepție, respectiv un mormânt princiar – al unui războinic – datat, pe baza inventarului, în epoca migrațiilor.

Mormântul surprinde prin inventarul variat și bogat, de la arme minuțios realizate și decorate până la piese de podoabă din aur atât pentru defunct, cât și pentru calul cu care acesta a fost înmormântat.

Cercetarea arheologică este realizată de specialiști din cadrul Institutului de Arheologie „Vasile Pârvan” din București care s-au străduit, în condiții extrem de dificile din punct de vedere al stării vremii, să preleveze toate informațiile pe care le livrează acest tip de descoperire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.