Scrisoare deschisă-Ticăloșii



Domnule Ioan-Aurel Pop, Președinte al Academiei Române,
Apelam la profesionismul dumneavoastră și vă rugăm, în calitatea dumneavostră de istoric, să lămuriți opinia publică din România în legătură cu evenimente ale istoriei noastre relativ recente Palatul Micul Trianon, construit de prințul Gheorghe Grigore Cantacuzino, în semn de recunoștință după semnarea Tratatului de la Trianon, tratat care a consfințit Marea Unire și înființarea României Mari, nu prezintă niciun interes pentru autoritățile statului român. Ne vedem nevoiți să vă informăm cu regret că nicio o personalitate politică de prim rang nu vizitează acest obiectiv istoric de maximă importanță, fie și doar pentru a depune o coroană de flori în memoria iluștrilor noștri înaintași.

La câteva sute de metri de Palatul Micul Trianon se află Conacul Mavros – Cantacuzino, locul în care au fost elaborate Regulamentele Organice în perioada generalului Pavel Kiseleff. De asemenea, unii istorici susțin că în acest conac s-ar fi adăpostit Nicolae Bălcescu în preajma Revoluţiei de la 1848. Tot în acest conac s-a născut marele Dr Ion Cantacuzino, cel care a înființat și organizat sistemul de medicină ambulatorie, membru al Academiei Române și fondator al școlii românești de imunologie și patologie.
Așteptăm cu multă nerăbdare și cu interes opnia dumneavoastră referitoare la acest adevărat „embargo istoric” la care sunt supuse aceste repere ale istoriei naționale.
Vă mulțumesc,
Eugen Eduard David


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.