Se pregătesc mișcări interesante pe dreapta: apare un pol al opoziției


În această perioadă, pe scena politică se duc negocieri intense pentru formarea unor alianțe politice, în vederea anului electoral 2024. Va fi un an cu patru rânduri de alegeri, iar partidele din opoziție strâng rândurile.

Conform surselor noastre, negocierile se duc între PMP, Forța Dreptei și USR. Cele trei partide încearcă formarea unui pol de dreapta, ca să se opună mastodontului PSD-PNL-UDMR.

În acest sens, cei de la PMP au convocat un Congres extraordinat pentru a pregăti partidul de formarea unor alianțe pe zona de dreapta.

De asemenea, PMP se pregătește să absoarbă prin fuziune Partidul Național Țărănesc Maniu – Mihalache și Partidul Ialomițenilor.

Formarea unui pol unit pe dreapta va însemna o mare lovitură pentru cei de la PNL. Prinși într-o alianță cu PSD, liberalii vor deconta nereușitele guvernării, dar vor pierde și din electoratul nemulțumit de asocierea cu PSD.

În 2024 vor fi patru rânduri de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Va fi un an care va redefini arhitectura clasei politice.

Sursă:stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.