Șeful de la Imigrări, filmat în timp ce juca Solitaire în timpul unei conferințe internaționale. Instituția dezminte informația: „Ne luăm în serios rolul și obiectivele asumate”

best auto leo vaslui

Chestorul Florin Mihăilă, a fost filmat în timp ce juca Solitaire în timpul unei conferințe în cadrul căreia reprezenta România, informează Gandul.ro.

„Chestorul Florin Mihăilă, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Imigrări s-a calificat în finala Campionatului Internațional de Solitaire.

Deși vrem să pară o glumă, unii reprezentanți ai României au alte preocupări atunci când sunt trimiși să reprezinte statul român. Cu o săptămână înainte de Consiliul JAI, unde României i-a fost respinsă aderarea la Spațiul Schengen pe considerente ce țin de migrație, chestorul Florin Mihăilă, inspector general al Inspectoratului General pentru Imigrări a reprezentat România la Conferința Agenției Uniunii Europene pentru Azil care a avut loc în Malta și a reunit manageri ai instituțiilor din Europa, printre care și ai Austriei, țara ca a fost împotriva aderării.

Reprezentantul României a fost surprins jucând Solitaire în cadrul conferinței chiar de unul dintre participanți care s-a exprimat destul de ironic la adresa atitudinii trimisului țării noastre la conferință: “is playing cards for almost half of the meeting” (joacă cărți de aproape jumătate de timp din cadrul întâlnirii).

Nu ne e de mirare că acesta juca Solitaire, deși tocmai tema migrației a condus la amânarea aderării țării noastre la Spațiul Schengen, pentru că acesta nu a putut demonstra niciodată că poate ocupa o funcție de conducere, fiind doar împuternicit de mai multe ori în funcție pentru simplu fapt că a fost coleg de liceu cu ministrul MAI, Lucian Bode. Și aici amintim de: împuternicit inspector șef IPJ Sălaj, împuternicit rector pentru o zi la Academia de Poliție, fiind împuternicit ilegal, consilier al ministrului Bode, șef de cabinet al ministrului Bode și nu în ultimul rând împuternicit inspector general al Inspectoratului General pentru Imigrări.

Cu asemenea persoane trimise să reprezinte interesele României, nu ne rămâne decât să jucăm în continuare Solitaire, că asta știm cel mai bine. Așteptăm de asemenea promovarea acestuia printr-o altă împuternicire de către ministrul Bode, pentru merite excepționale.”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol.

Cu toate că există dovezi clare, Inspectoratul General pentru Imigrări a ținut să facă mai multe precizări referitor la informațiile apărute, legate de situația de la Conferința Agenției Uniunii Europene pentru Azil, care a avut loc în Malta.

„Delegația Inspectoratului General pentru Imigrări a avut un mandat clar, pe care l-a prezentat și susținut, conform procedurilor legale în vigoare la nivelul Ministerului Afacerilor Interne privind activitățile de reprezentare externă.

Infirmăm faptul că reprezentantul instituției noastre ar fi desfășurat alte activități în cadrul reuniunii, decât cele conferite prin mandat.

Asigurăm cetățenii de faptul că Inspectoratul General pentru Imigrări își ia în serios rolul și obiectivele asumate pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor”, arată oficialii instituției, potrivit Gandul.ro.

sursa: r3media.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.