Șeful NATO are soluția pentru PACE: „Trebuie să furnizăm Ucrainei mai multe arme”

best auto leo vaslui

Ucraina are nevoie de o „creștere semnificativă” a numărului de arme într-un moment crucial al războiului, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Vorbind cu reporterii în marja Forumului Economic Mondial de la Davos, Stoltenberg a declarat că un astfel de sprijin este singura cale către o soluție pașnică negociată cu Rusia.

„Președintele Putin nu a dat niciun semn că se pregătește pentru pace și, prin urmare, trebuie să realizeze că nu poate câștiga pe câmpul de luptă.

Acesta este un moment crucial în război și este nevoie de o creștere semnificativă a sprijinului pentru Ucraina.Dacă dorim o soluție pașnică negociată mâine, trebuie să furnizăm mai multe arme astăzi”, a afirmat Stoltenberg.

Aliații occidentali se vor reuni vineri la o bază aeriană americană din Germania pentru a promite mai multe arme pentru Ucraina.

Atenția se concentrează în special asupra Germaniei, care are drept de veto asupra oricărei decizii de a trimite tancurile sale Leopard, aflate în dotarea armatelor din întreaga Europă și considerate în general ca fiind cele mai potrivite pentru Ucraina.

Berlinul spune că o decizie privind tancurile va fi primul punct de pe agenda lui Boris Pistorius, care a fost numit săptămâna aceasta noul său ministru al apărării.În weekend, Marea Britanie a declarat că va trimite o escadrilă de 14 tancuri Challenger 2 în Ucraina pentru a ajuta la contracararea invaziei Rusiei „în următoarele săptămâni”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.